Yngve Ruud er blant toppene i Kuehne+Nagel og har overtatt det globale ansvaret for selskapets flyfraktlogistikk. Foto: Kuehne+Nagel
Yngve Ruud er blant toppene i Kuehne+Nagel og har overtatt det globale ansvaret for selskapets flyfraktlogistikk. Foto: Kuehne+Nagel

Yngve Ruud i Kuehne+Nagel-toppen

Yngve Ruud (52) har overtatt det globale ansvaret for Kuehne+Nagels flyfraktlogistikk.

Publisert
  1. oktober tiltrådte han stillingen som Air Logistics, Sales and Marketing og inntok dermed plass i Board of Directors.

Ruud flytter til Sveits og overtar forretningsenheten etter Tim Scharwath som forlater selskapet neste år.

Suksess-mannen

Oslo-mannen Ruud har vært en del av Kuehne+Nagel-konsernet siden 1990. Han har med hell utviklet selskapets organisasjon i Norge.

I 2013 ble han utnevnt til regionsjef Vest-Europa, selskapets største regionale organisasjon med 42.000 ansatte. Han har også vært leder for Kuehne + Nagel Nordvest-Europa med base i London. Ruud var ansvarlig for virksomheten i Danmark, Finland, Irland, Norge, Sverige og Storbritannia fra 2011 til 2013.

Roses

Dr. Joerg Wolle, formann i styret i Kuehne + Nagel International AG forteller følgende:

- Vi er svært fornøyd med å utnevne en erfaren leder fra egne rekker til styret. Basert på hans bevisste logistikkekspertise i sin nye rolle som leder for global flyfrakt, vil Yngve Ruud sette kurs for å nå våre ambisiøse mål, og dermed fortsette vår suksesshistorie innen flyfrakt.

Det fremheves også at med sine 26 år i Kuehne + Nagel har Ruud vist lederskap i ulike posisjoner.

- Med integrerte løsninger tilnærming og solid utførelse, har han lykkes med å utvide kundebase og forbedre resultatet i alle forretningsenheter i et utfordrende marked i Vest-Europa, sier Detlef Trefzger, administrerende direktør i Kuehne+Nagel International AG.

Nasjonalt og globalt

I Norge har Kuehne+Nagel kontorer i Oslo, Drammen, Kristiansand, Stavanger, Haugesund, Bergen/Ågotnes, Mongstad, Vigra/Ålesund, Kristiansund, Trondheim og Hammerfest. I Norge har selskapet 410 ansatte og omsatte for 2,7 milliarder kroner i 2015.

Med over 67.000 ansatte på mer enn 1200 steder i over 100 land, er Kuehne+Nagel Group en av verdens ledende logistikkselskaper med sterke markedsposisjonen innen sjøfrakt, flyfrakt, kontraktlogistikk og veitransport med fokus på IT-baserte logistikkløsninger.