Med fisk som levebrød

Bokstavelig talt faller mye av det Odd Ustad befatter seg med i fisk.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fisk har vært levebrød for den tidligere bedriftsrådgiveren i Avantas, nå Senior Manager i BDOs rådgivningsavdeling i Trondheim.

Fiskelogistikeren Odd Ustad var selvfølgelig på plass under åpningen av nye Hitra Kysthavn nylig.

Fulgt fiskenæringen i 40 år

Den faste kommunikasjonsrådgiveren for Trondheim Havn har fulgt norsk oppdrettsnæring tett siden starten for vel 40 år siden. Først som journalist i Adresseavisen og NRK, siden som informasjonssjef i Fiskeoppdretternes Salgslag AL, og de siste 14 årene som bedriftsrådgiver i nært samarbeid med mange av de ledende aktørene i oppdretts- og fiskerinæringen.

Strekkoding av fiskekasser

Odd Ustad har vært sterkt involvert i logistikkutviklingen i Norge. Han er opptatt av en effektiv verdikjede gjennom et sterkt, regionalt engasjement. Blant annet har strekkoding på fiskekasser vært et fremtredende tema, den såkalte “Strekkodeskolen”.

Ustad hadde en sentral rolle med det såkalte coastshow for opplæring av fiskeri- og havbruks-Norge i Norsk Standard, NS 9405, for merking av fiskekasser. Det norske fiskevolumet skal være merket i henhold til standarden.

Undervisning

Han har også arbeidet mye med utvikling, implementering og drift av interne skoler, som for eksempel SalMar-skolen, Norgeshus-skolen og PHARMAQademy.

Ustad er også styreleder i Trøndersk Kystkompetanse AS.

Powered by Labrador CMS