Soler seg, fra venstre: Geir Apeland, Fabritius, Knut Pettersson, OneMed og Thor Christian Tuv, Solenergi FUSen.

Fabritius med solsatsing

Romerikes nyeste og største solenergianlegg på plass for å drifte OneMed Services' logistikkanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Solcellene er plassert på taket av Bølerveien 63, OneMed Services AS sitt logistikkanlegg på Berger.

Solcelleanlegget er på 2500 kvadratmeter og dekker 20 prosent av OneMed Services' energibehov.

Anlegget dekker 2500 m² på taket av logistikkbygget og vil produsere 300.000 kilowattimer per år, noe som erstatter 20 prosent av strømforbruket til OneMed Services.

– Bærekraft er et fokus i Fabritius som vi jobber aktivt med både på eksisterende og nybygg, sier administrerende direktør i Fabritius Asgeir Solheim.

– Når muligheten og ideen med solceller kom opp så vi verdien og muligheten dette ville tilføre både OneMed Services og Fabritius. Dette gir oss i Fabritius nyttig kunnskap og verdier, samtidig som vi aktivt får mulighet til å ta del i det grønne skiftet, sier Geir Apeland, prosjektleder i Fabritius.

– Produksjonen til OneMed Services har de rette forutsetninger til å dra maksimal utnytte av et solenergianlegg da de har et jevnt energiforbruk også gjennom sommerhalvåret. Med god bistand og godt samarbeide med FUSen, kom vi til enighet om et anlegg som både gir økonomisk gevinst til bruker og oss som gårdeier, samtidig som det er med å løfte vår kompetanse og vårt bidrag til det grønne skiftet. Erfaringer herfra vil vi garantert ta med oss videre til kommende prosjekter, sier Apeland.

Anlegget levers av Solenergi FUSen, og er allerede ferdig, og skal overleveres sammen med tilbygget i oktober.

– Fabritius og OneMed Services er proffe kunder, og samarbeidet i prosjektet har vært meget godt. Anlegget er det største på Romerike. FUSen har levert flere store solenergianlegg i nærområdet og de produserer ren energi år etter år. Nå kan også OneMed Services og Fabritius få ren solenergi rett i bygget. Norske bygg er med på løsningen av klimautfordringene, sier daglig leder i Solenergi FUSen, Thor Christian Tuv.

Powered by Labrador CMS