Truck for "Dynamitt-Harry"?

Linde Material Handling melder at de nå for første gang har begynt å produsere eksplosjonssikre trucker, såkalte EX-modeller, i ordinær produksjon.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere ble slike trucker spesialtilpasset etter at de var ferdige på samlebåndet. Truckene er konstruert i samarbeid med Proplan Transport und Lagersysteme GmbH, en nabobedrift ved Lindes fabrikk i Aschaffenburg som har holdt på med design av eksplosjonssikre trucker siden 1980-tallet.

EX-trucker er tilpasset sensitive miljøer som offshore-installasjoner, petrokjemiske anlegg, gruver, møller og andre miljøer der det er fare for eksplosjon. 

De nye eksplosjonssikre truckene til Linde er elektriske, har løftekapasitet fra 2,5 til 3,5 tonn og har modellbetegnelsen Linde E25 Ex til Linde E35 Ex.

Hos disse truckene er elektronikk og AC-motorene som gir kraftforsyning til drivhjul og løftehydraulikk gjemt under flammesikker forsegling. I tillegg har man nøye temperaturovervåkning av motor, vifter og hydraulikkventiler. For å unngå gnistdannelser er gaffelarmene belagt med messing