Head of Supply Chain Espen Svae er viktig bidragsyter til logistikkeventyret i Andøy-bedriften Vitux.
Head of Supply Chain Espen Svae er viktig bidragsyter til logistikkeventyret i Andøy-bedriften Vitux.

Supply Chain-eventyret ved Nordishavet

Fra Andenes lastes trailere med kosttilskudd til kunder over hele Verden.

Publisert

Transporten går med tog fra Narvik til Oslo for global videredistribusjon. Den siste tiden har den sterkeste veksten kommet i Norden, Polen og USA.

Erobrer verden

Vitux erobrer verden og stadig nye markeder med ConCordix®-teknologien.

Head of Supply Chain Espen Svae i Andøy-bedriften er med på logistikkeventyret.

Allerede i dag sendes mellom 100 og 200 europaller med butikk-klare produkter ut til bedriftens 35 kunder i Norge og internasjonalt. Målet er en dobling av antall ansatte og en omsetning på 250 millioner kroner i 2020.

I år vil omsetning passere 100 millioner kroner, en firedobling fra 2015. Målet er å fylle to nye produksjonslinjer innen to år. Det betyr 250 millioner i omsetning.

Ny produksjonslinje for ConCordix®-produkter vil doble produksjonskapasiteten til seksten millioner bokser ConCordix®-tabletter årlig.

- Vitux skal forandre hvordan folk spiser kosttilskudd og legemidler. Derfor har vi utviklet og patentbeskyttet leveringsformen ConCordix® som er en suge- og tyggbar geletablett. Våre kunder er hovedsakelig i kosttilskuddsbransjen i Europa og USA, forteller Espen Svae til Transport Inside.

Vitux har produksjon på Andenes, hovedkontor i Oslo og en årlig vekst på mer enn 50%.

Det totale logistikkansvaret

Som Head of Operations and Supply chain er Svae ansvarlig for all produksjon og logistikk i Vitux. Ansvarsrådet er innkjøp, produksjon, logistikk og kundeservice, i tillegg til en relativt stor kvalitetsavdeling med fem ansatte. Totalt teller området 30 ansatte.

- Vi er heldige som har rekruttert flinke, engasjerte og lojale medarbeidere både på Andenes og i Oslo, sier Svae som til daglig sitter på Oslo-kontoret men hyppige besøk til Andenes-fabrikken.

Utfordringene er mange

- Gode innkjøp og effektiv flyt av råvarer og emballasje er en stor utfordring. Tilstrekkelig produksjonskapasitet skal stilles under strenge kvalitets- og matsikkerhetskrav. Det kreves effektiv og pålitelig transport til kunder over hele verden. Vi benytter en god del termotransport. Partier på 3-15 paller krever gode og fleksible løsninger. Fornøyde kunder kommer med nye bestillinger og gir gode forecast, forteller Svae som understreker følgende:

- Det er spennende å jobbe for et innovativt selskap, som vokser mye og som produserer produkter som mange spiser.

Vitux-eventyret

Vitux er et 100% norskeid selskap og er en avansert leieprodusent for kunder som selger ConCordix® under sine egne merkenavn. Selskapet har foreløpig 50 ansatte.

Det skal investeres for 40 mill. kroner i utbygging av fabrikken. Produksjonsavdelingen skal utvides med 400 kvadratmeter, i tillegg til de 1800 kvadratmeterne de har i dag.

Her skal monteres ny produksjonslinje for ConCordix®-produkter, og vil med dette doble produksjonen til seksten millioner bokser med ConCordix®-tabletter i året.

Vitux-fabrikken på Andenes skal være best i verden på den patenterte ConCordix®-teknologien og er som et aldri så lite industrieventyr å regne.

Med adresse Andenes

Rollen som Head of Supply Chain i et hektisk arbeidsmiljø i en innovativ bedrift innebærer hyppige reiser mellom Oslo og Vitux-fabrikken på Andenes for å blant annet se til at supply chain av legemidler til kunder over hele verden fungerer. Dessuten planlegges stor vekst i produksjon på fabrikken ved Nordishavet.

Svae har en viktig rolle for selskapets fremtidige suksess på et internasjonalt marked. Det være seg full oversikt på innkjøp og logistikk, kontroll og oppfølging av varelager og forbruk, gjennomføre forbedrings- og utviklingsprosjekter.

Bred erfaring

Espen Svae har etablert god verdikjede- og logistikkerfaring før han tiltrådte som Head of Operations and Supply Chain i Vitux AS i 2015.

Da drev han eget konsulentselskap i Sarpsborg med Jetpak, ASKO og Shortsea Promotion Centre som kunder.

Svae har hatt flere ledende logistikkroller i løpet av en 20-årsperiode.

Det være seg distribusjonsdirektør i Europris AS med ansvar for inngående transport og distribusjon til 210 lagre, samt ansvar for selskapets 3PL og cross docking i Kina. Han har vært adm. direktør i Jetpak Borg AS, logistikkdirektør i Borregaard, prosjektdirektør i Stabburet AS, samt hatt ledende roller i Orkla ASA med ansvar for pharma-logistikk.

Espen Svae har også vært styremedlem i Logistikkforeningen i flere år. Nylig traff vi logistikeren på Logistikkdagen til Logistikkforeningen Østfold på Quality Hotel Sarpsborg, hvor over 200 mennesker var til stede.