20 plug in-hybrider fra Ford skal svinse rundt i London fra høsten av.

Ford skal gjøre London grønnere med hybrid

Ford samarbeider med myndighetene i London om å bedre luftkvaliteten i byen.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med støtte fra britiske myndigheter lanserer Ford nå et 50 millioner-kroners prosjekt for å hjelpe London med dårlig luftkvalitet, opplyser bilprodusenten i en pressemelding.

20 nye Transit Custom plug-in-hybrid skal de neste 12 månedene brukes til varetransport i hjertet av byen. Målet er å se hvordan varetransporten kan elektrifiseres i storbyen, og hvilke miljøeffekt dette kan ha.

- Dette spennende prosjektet viser hvordan teknologi kan gjøre livet til de som bor i byer bedre. Ford er Europas mest solgte nyttekjøretøymerke, så det er helt naturlig at vi satser tungt på å elektrifisere varetransporten, sier Ford Europas toppsjef, Jim Farley.

280.000 turer i døgnet

Et av selskapene som skal ta i bruk lavutslippsflåten med Ford Transit Custom er byens kollektivselskap, Transport for London.

Hver eneste hverdag kjører varebiler mer enn 13 millioner km, fordelt på hele 280.000 reiser, i London. I rushtiden kjører det rundt 7000 varebiler i timen i sentrum av den britiske hovedstaden.

Ford har fokus på å elektrifisere de mest populære volummodellene, både innenfor nyttekjøretøysegmentet, men også på SUV og biler i den mer sportslige enden av skalaen. Målet er at bilene skal bli bedre, morsommere å kjøre og mer miljøvennlige.

Starter til høsten

Flåten med 20 Transiter Custom, plug-in-hybrid, skal tas i bruk allerede til høsten. Dette er også en del av Fords planer om å samarbeide med store byer for å utvikle transportløsninger som skal gi innbyggerne bedre livskvalitet.

- Å få varetransporten over på lavutslippsbiler er en helt sentral faktor for å få renset opp i den giftige London-luften. Dataene fra dette prosjektet vil være viktig for vårt LoCITY program, hvor målet nettopp er å få varetransporten over på lavutslippskjøretøy, sier Londons ordfører, Sadiq Khan.

Med Transit Custom, plug-in-hybrid, som skal brukes i prosjektet, er Ford den første blant de store som får plug-in hybrid teknologi i dette varebilsegmentet.

Overvåkes

Testflåten vil i hele perioden bli nøye overvåket av et Ford-utviklet system. Både de kostnadsmessige, de operasjonelle og de miljømessige sidene ved bruk av denne teknologien vil bli nøye gjennomgått for dermed å kunne lage enda bedre elektrifiserte biler i fortsettelsen.

- Storbritannia er en global leder i utviklingen av lavutslipps motorteknologi. Dette prosjektet har fått nesten fem millioner pund av britiske myndigheter. Det har sikret jobber og det demonstrerer vår forpliktelse til ikke bare å reduser CO2-utslippene, men også å jobbe med industrien for å utvikle neste generasjons teknologi, sier klima- og industriminister i Storbritannia, Nick Hurd.

Selvkjørende hybrid

Transit Custom plug-in hybrid er bare en av de 13 nye globale elektrifiserte modellene Ford kommer med i løpet av de neste fem årene. En satsing på nærmere 40 milliarder kroner i perioden skal blant annet resultere i en helelektrisk SUV med rekkevidde på drøye 480 km og en masseprodusert selvkjørende hybridbil uten verken ratt eller pedalsett.

Powered by Labrador CMS