Tesla skal starte produksjonen av trekkvogna Semi når batteriproblemene er løst.
Tesla skal starte produksjonen av trekkvogna Semi når batteriproblemene er løst.

Musk: - Kunne startet produksjon av Tesla Semi nå

Men det er et problem.

Publisert

Da Elon Musk presenterte Tesla Semi trekkvogn i 2017, ble det sagt at produksjonen av de elektriske Tesla-trekkvognene skulle starte i 2019. Så ble det utsatt til 2020 og 2021.

På Teslas presentasjon 27. januar av resultatene for fjerde kvartal 2020, opplyste Tesla-sjef Elon Musk at Tesla Semi er klar for produksjon nå. Det er bare et problem, Tesla har begrenset tilgang på battericeller.

- Vi kunne lett startet produksjonen av Semi nå, men vi ville ikke ha nok batterier, sa Musk.

Dette melder TechCrunch, CNBC og andre medier.

Slik skal cockpiten i Tesla Semi se ut.
Slik skal cockpiten i Tesla Semi se ut.

Musk forsikret om at problemet er forbigående, siden Tesla skal starte produksjon ved en ny batterifabrikk i Fremont, California. Han opplyste videre at leveringene av Tesla Semi skal starte i 2021.

Den nye fabrikken skal både øke tilgangen på batterier for Tesla og bidra med å utvikle nye typer med større energitetthet.

- En Tesla Semi vil ha ca. fem ganger så mange battericeller som det er i personbilene, men den vil ikke bli solgt dersom den koster fem ganger så mye som personbilene. Derfor er det ikke fornuftig å produsere Semi for markedet nå, men det vil det bli så snart vi løser batteribegrensningene, sa Musk under presentasjonen.

Powered by Labrador CMS