ÅPNET: Ordfører Kenny Rettore (t.v.) fra Sandnes kommune sammen med daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin under åpningen av den nye ladestasjonen.

Her kan seks tungbiler lades samtidig

På hovedanlegget til Stangeland er det nå montert seks ladere for tunge elektriske lastebiler.

Publisert

Anlegget som er ett av de største i landet i sitt slag, ble åpnet av Sandnes-ordfører Kenny Rettore og det ble servert hamburgere og drikke til alle som kom.

SAMARBEID: Stangeland og Kverneland Energi har utviklet ladestasjonene sammen. Laderne er væskekjølte, og hver av de seks laderne gir ut 360 kW.

- Dette er en stor milepæl i Stangeland. Vi skal ta vår del av det grønne skiftet. Det skylder vi kundene våre, regionen, oss selv - og vi skal få dette anlegget til å virke så godt som overhodet mulig. Anlegget er stort, og det må det være, for at vi skal få skikkelig effekt. Nå gleder vi oss til at nye, elektriske biler er på plass, og til å lære mer om hvordan vi får mest mulig effektiv drift ut av elektriske kjøretøy og et ladeanlegg som dette, sier daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin.

I en pressemelding skriver entreprenøren at en rekke grep må gjøres om Norge skal nå sine klimamål, blant annet at CO2-utslippene fra tungtransport må ned, og at Stangeland er klar for å ta sin del av ansvaret.

Tung investering

Torsdag 20. juni ble det nye ladeanlegget på Soma åpnet, og der er altså beregnet for at seks tunge kjøretøy kan lade samtidig. Kraften som trengs i den væskekjølte ladestasjonen alene, er større enn i resten av anlegget til Stangeland og Stangeland-eide Crane Norway (i bygget ved siden av) til sammen.

OMVISNING: Ordføreren fikk en omvisning og litt innsikt i tekniske detaljer på ladestasjonen.

Ladetårnene gir ut 360kW effekt, til sammen 2MW, som gjør dette til regionens største ladestasjon for tungbil. Stangeland Maskin har investert flere titalls millioner kroner i anlegget og i elektriske kjøretøy den siste tiden.

Lokalt samarbeid

- Dette er et utrolig spennende prosjekt. Det er fantastisk at Stangeland går foran og viser at selskapet vil være en viktig spiller i framtiden. Jeg hyller bedrifter som tenker langsiktig, og hele regionen er stolte over det Stangeland får til. Jeg liker også at anlegget er utviklet sammen med en annen lokal bedrift, Kverneland Energi. Regionens bedrifter får til utrolig mye spennende sammen, sier Kenny Rettore, ordfører i Sandnes, under åpningen.

- Vi har hatt et tett samarbeid med Stangeland på solceller og har utviklet det nye ladeanlegget gjennom godt samarbeid. Vi er stolte over løsningen. Alt er større enn i andre ladeanlegg, laderne er væskekjølte og effekten som kommer fra anlegget er mye større, sier salgssjef Torbjørn Kverneland i Kverneland Energi.

HYGGE: Grillen ble fyrt opp og mat og drikke ble servert til alle som kom på åpningen av en av landets største ladeanlegg for tunge kjøretøy.
Powered by Labrador CMS