EKSPRESSLEVERANSER I DET PRIVATE GJENBRUKSMARKEDET

Helthjem-sjef Anders Lunde Angen og Wolt-sjef Elisabeth Stenersen, fra sommerens lansering av den nye fellestjeneste. Nå er leveringene i gang.
Helthjem-sjef Anders Lunde Angen og Wolt-sjef Elisabeth Stenersen, fra sommerens lansering av den nye fellestjeneste. Nå er leveringene i gang.

Wolt i gang med C2C-leveringer for Helthjem

Wolt har nå begynt med ekspressleveringer for det voksende secondhandmarkedet mellom forbruker til forbruker. Foreløpig kun i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Gjenbruk av varer er kjernen i sirkulærøkonomien - en global megatrend som ikke minst er i vinden hos generasjon Z.

Her på bjerget har Schibsted-eide Finn.no de siste tiårene bygd seg opp som en dominerende aktør for store deler av varekategoriene. Vareeierne er i dette tilfellet private forbrukere som selger sine saker på Finn-plattformens handelstorg.

I takt med at stadig flere ønsker hjemlevering trengte ikke Finn.no lete lenge etter en naturlig samarbeidspartner i Schibsted-eide Helthjem.

Avisbud som som leverer i hver eneste postkasse i hele Norge var en perfekt match. Det har også andre brukttjenester, som ikke er en del av Schibsted-familien, funnet ut. Helthjem er også tett knyttet opp mot andre sirkuærtjenester, enten det er snakk om brukte klær via Tise-plattformen eller brukte bøker via Bookis-plattformen.

Helthjem har vært på jakt etter å øke servicenivået for kundene - spesielt for de som bor nærme hverandre. Gjennom å kapre et marked der bekvemmelighet og rask hjemlevering trumfer det å avtale tid for en fysisk overlevering mellom kjøper og selger - som ofte er resultatet når kjøper og selger bor innenfor samme postnummer.

Der Helthjem baserer seg på volum og et landsdekkende nettverk som i stor grad er i aksjon på nattestid, har andre aktører spisset seg inn på ekspressleveranser innen avgrensede geografiske områder. En av disse er Wolt, som slo seg opp innen ekspressleveranser av varmmat, men som nå har begynt å rette inn budene på en større varemeny. Så lenge sender og mottager er innenfor samme sone kan man få leveringer på timen - eller helt ned mot 30 minutter.

- Vi satser tungt på sirkulærøkonomi og vi ser at folk ønsker å handle brukt for både å spare penger og leve mer miljøvennlig. Historisk har mangel på smidig, enkel og rask levering vært en terskel, men dette samarbeidet håper vi å gjøre brukthandel enda mer tilgjengelig for folk, uttalte Anders Angen, daglig leder i Helthjem, i pressemeldingen tidligere i sommer da samarbeidet med Wolt ble annonsert.

- Helthjem-partnerskapet er en del av “Wolt Drive”-satsingen til Wolt. Her tilbyr vi retailere og andre kommersielle aktører muligheten å bruke Wolts ekspresslevering på sine plattformer - app eller hjemmesider - slik at de kan få levert varene til kunder i sentrale strøk på 30 min. Wolt er ikke lenger bare matlevering - men satser på å bli både appen for alle behov og leveringspartneren for alle som trenger det, uttalte Wolt-sjef Elisabeth Stenersen i den samme pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS