Svenske Ecotrans Kontinent AB er konkurs

Får ingen følger for Ecotrans Norge AS.

Publisert

Fredag 6. april 2018 måtte eierne av det svenske transport-selskapet Ecotrans Kontinent AB gå den tunge veien til skifteretten i Malmø for å levere både sitt private holding-firma ACHT1 samt transport-selskapet Ecotrans Kontinent AB til konkursbehandling.

Ecotrans Kontinent AB har de siste årene hatt stor vekst, og har i 2017 omsatt transport for mer enn 550 millioner svenske kroner.

Firmaet var et av Sverige største privateide transportselskaper.  En feilslått satsing på et nytt kontor i Gøteborg samt problemer i forbindelse med implementering av nye IT-systemer oppgis å være hovedårsakene til konkursen.

Etter hva At.no har grunn til å tro, snakker vi om en konkurs på mange titalls millioner kroner.

Ecotrans Norge fortsetter som før

Gjennom sitt holding-firma ACHT1 kjøpte eierne av Ecotrans Kontinent AB i 2016 aksjemajoriteten i Drammensbaserte Cordinator Logistic AS, som deretter endret navn til Ecotrans Norge AS.

Vi har kontaktet daglig leder Yngve Aasmundrud i Ecotrans Norge AS og bedt om en redegjørelse for hva konkursen i Sverige betyr for Ecotrans Norge AS:

- I utgangspunktet ingenting, sier Aasmundrud.

- Alle her hos oss synes selvfølgelig at det som har skjedd i Sverige er veldig trist. Først og fremst tenker vi da på alle de menneskene som over natten mistet jobbene sine. Vi føler også med alle de leverandørene som taper penger på denne konkursen i Sverige.

Shipping Holding har kjøpt aksjene

Ecotrans Norge AS er et selvstendig norsk aksjeselskap som lever sitt eget liv med egen trafikk.

- Vi har en sunn og god økonomi.  Vi har tjent penger både i 2016 og i 2017 – og det har vi planer om å fortsette med også i 2018, sier Aasmundrud.

Danske Shipping Holding A/S har allerede kjøpt de 51% av aksjene i Ecotrans Norge AS som ACHT1 eide.  Shipping Holding er en stor aktør innen transport i Skandinavia. Blant annet eier de 100% av aksjene i svenske Trans Fargo og danske Shipping.dk.

Navnebytte?

- Vi gleder oss til fortsettelsen. Fremtiden med Shipping Holding kommer til å gi oss et løft. Faktisk hadde vi tre andre «friere» på døra rett etter konkursen i Sverige. Det tar vi som en tillitserklæring sier Yngve Aasmundrud.

Og hva vil skje med navnet, Ecotrans Norge?

- Kanskje bytter vi navn - kanskje ikke. Det er det mest «dramatiske» for oss i øyeblikket, sier Aasmundrud