Stålet som brukes i produksjonen av EABs Radiushuttle blir fra nå produsert uten utslipp.

Går over til utslippsfritt stål

- Som stor innkjøper av stål, ønsker vi å ta vårt ansvar ved å drive frem og ta en aktiv del i utviklingen mot fossilfrie alternativer.

Publisert

EAB tar sammen med sitt patenterte pallhåndteringssystem Radioshuttle ytterligere skritt i sitt bærekraftsarbeid. I løpet av mars måned begynner EAB å levere maskinchassis produsert i det utslippsfrie stålet SSAB Zero, for å minimere selskapets klimaavtrykk, opplyser EAB i en pressemelding.

- Vi har over lang tid hatt et nært samarbeid med SSAB og ført en dialog der vi har klargjort vårt ønske om å implementere fossilfritt stål i våre produkter så snart muligheten byr seg. Et skritt på veien mot et fra gruven fossilfritt produsert stål er deres SSAB Zero®, som vi nå vil bruke til maskinchassis i vårt pallhåndteringssystem Radioshuttle, sier Per-Åke Andersson, CEO i EAB. 

Stor innkjøper

EABs eiere Sven-Gunnar og Per-Åke Andersson satser nå mot bruk av utslippsfritt stål.

SSAB Zero er produsert av resirkulert stål. Dette innebærer i prinsippet null utslipp under stålproduksjonen, uten massebalanseallokering eller bruk av utslippsrettigheter. Stålet produseres dermed uten fossile utslipp i produksjonen, inkludert innkjøpt energi og transport.

- I EAB er vi overbevist om at stålet vil ha en selvsagt plass som byggemateriale også i fremtiden. Som stor innkjøper av stål, ønsker vi å ta vårt ansvar ved å drive frem og ta en aktiv del i utviklingen mot fossilfrie alternativer. Det gjør vi dels ved å stille krav til våre leverandører, dels ved å øke bevisstheten og kunnskapsnivået både internt i EAB og ute hos våre kunder. Det handler om et dedikert samarbeid i alle ledd, sier Andersson.

Sprer budskapet med kjerneproduktet

Ved å først ta dette grepet i produksjonen av Radioshuttle, ønsker EAB å vise mulighetene for bruk av utslippsfritt stål i produksjonen av EABs kanskje mest kjente merkevare.

- Vi selger i dag vårt system Radioshuttle til kunder over hele verden. Det er et helt egenutviklet og patentert pallhåndteringssystem som utnytter lagerplassen fullt ut i alle temperatursoner. Det semi-automatiserte systemet er skapt med et bærekraftstegn da formålet er å optimalisere kundens lagringsplass og dermed redusere blant annet energiforbruk, noe som er av stor betydning spesielt i kjøle- og fryselager. Å nå kunne legge til en ytterligere bærekraftsfaktor ved å levere selve chassiset til maskinen i et utslippsfritt stål fra SSAB, viser at vi i Sverige driver utviklingen fremover, sier Andersson.

EAB driver et målrettet bærekraftsarbeid og bruker i dag både gjenbrukt og resirkulert stål i sine konstruksjoner. Selskapet har også vært tidlig ute med EPD-dokumenter for stålbygninger og er i dag tilknyttet det globale vurderingssystemet EcoVadis. Fra og med 2025 vil EAB også rapportere sitt bærekraftsarbeid i henhold til standarder i ESRS (Environmental, Social, and Corporate Governance Reporting Standards) og EU-direktivene i CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive)

Powered by Labrador CMS