Daglig leder Stian Vere i Swipload etablerer plattform for å gjøre gode og seriøse norske transportører enda bedre.

Ny plattform for gods-digitalisering

Denne uken lanserer Swipload felles plattform for bedre utveksling av godsoppdrag i transportbransjen.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom dette redskapet kan transportører enkelt publisere og eksponere godsoppdrag til andre transportører, og enkelt finne ledig godsoppdrag til egne biler.

- Gjennom Swipload finner du ledige fraktoppdrag slik at lastemeter og lommebok fylles opp, forteller idé-makeren bak løsningen, daglig leder Stian Vere i Swipload.

Ivrer etter forenkling

Han ivrer etter å forenkle kommunikasjonen mellom transportører.

Swipload kan kun brukes av pre-kvalifiserte og kvalitetssikrede norske transportselskaper med norsk transportløyve.

- Dette handler om at vi ønsker å etablere en plattform som gjør hverdagen til gode og seriøse norske transportører bedre enn idag. Her tror vi at vår plattform kan bidra til det, ettersom vi sparer dem for tid, gir dem raskere utbetaling og oppgjør, og en konkret oversikt over inntjeningen de får på hvert oppdrag, sier Vere og fortsetter:

- Dette er også bra for miljøet og trafikksikkerheten. Hvis transportører kan gis en enklere mulighet til å finne gods til sine biler vil også unødvendig tomkjøring reduseres. Dermed vil godstrafikken langs veiene fungere mer effektivt, og hvis man bygger opp og styrker seriøse transportører vil mest sannsynlig trafikksikkerheten langs veiene også bli bedre, fremhever han.

Gjennom Swiploads nye plattform kan du søke etter oppdrag som passer dine biler, og be Swipload varsle deg om godsoppdrag på strekninger som er aktuelle for deg nå eller i fremtiden.

Swipload bidrar også til å finne transportører til dine fraktoppdrag.

- Registrer fraktoppdraget, og oppdraget eksponeres til norske transportører som kan levere på oppdragets betingelser, sier Vere.

Faktura-kontroll

Swipload avregner oppgjør og utbetaling til transportøren tre ganger i måneden.

- Fullfør avtale og bli enige om prisbetingelser direkte i Swipload, raskt, papirløst og enkelt, sier Vere.

Swipload kan kun brukes av pre-kvalifiserte og kvalitetssikrede norske transportselskaper med norsk transportløyve.

Logistikkløsningene for fremtiden

Vere hadde også full fokus på transportbransjens behov for gode logistikkløsninger mens han var daglig leder i Vennesla Transport gjennom fem år i perioden 2014-2018.

I april i år etablerte han Swipload.

– Det gjelder å være både ambisiøs og innovativ. I en bransje som preges av punktlighet er det viktig med oppdaterte og moderne kommunikasjonssystemer med digitale løsninger, sier Vere som fremhever at digitale løsninger gjør det enkelt.

– Dagens transportbransje krever tettere integrasjon mellom transportører og kunder, slik at mye av kundedialogen skjer i form av digital informasjonsutveksling.

Matcher statsråden

Vere tar samferdselsminister Jon Georg Dale på ordet, og som denne uken gikk ut med at regjeringen ønsker å innføre elektroniske fraktbrev for frakt av gods på vei.

– Dette vil komme alle de seriøse aktørene i bransjen til gode, sier samferdselsministeren i en pressemelding, og viser til at dette er noe næringen har ønsket.

Dale blir støttet av regjeringskollega, justis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr (Frp).

- Innføring av elektroniske veifraktbrev vil kunne bety en vesentlig kostnadsreduksjon for transportnæringen. Det vil i tillegg bidra til økt kontroll og overvåking av gods under transport. Det er en vinn-vinn situasjon for alle parter, sier Kallmyr.

Powered by Labrador CMS