DHL med pizza-rekord

Leverte 30.000 pizzaer og fikk plass i Guinness Rekordbok.

Publisert Sist oppdatert

Pizza 4 Patriots er en organisasjon som sørger for at amerikanske soldater i utlendighet for dekket behovet for amerikanske pizzaer.

I juli i fjor leverte DHL Express kostnadsfritt 30.000 pizzaer til amerikanske soldater i Kandahar, Bagram og Camp Bastion i Afghanistan.

Leveransen, som ble utført i løpet av 36 timer over en distanse på rundt 11.000 km, ble i april godkjent som «verdens største pizzaleveranse» av Guinness Rekordbok.

- Å få  en plass i Guinness Rekordbok er et veldig stort øyeblikk for alle de 100.000 ansatte i DHL Express rundt om i verden. Hver dag streber de etter å bevise overfor våre kunde at «there 'Ain't No Mountain High Enough» for DHL, sier adm. dirk i DHL Express Ken Allen.

For å gjennomføre leveransen måtte DHL Express pakke 30.000 pizzaer som veide over 23 tonn til sammen i en Boeing 777 i Chicago, og frakte det til DHLs distribusjonsseter i Cincinnati, og videre til Bahrain. Derfra ble pizzaene fraktet videre til de ulike basene i Afghanistan tidsnok til feiringen av USAs uavhengighetsdag 4. juli i fjor.

For å bevare kvaliteten på pizzaene ble de pakket med 11 ton tørris, og temperaturforholdene i forsendelsen ble nøye overvåket under hele transporten.