DHL Express har bestilt 12 fullt elektriske Alice eCargo-fly fra Eviation.

DHL går for elektriske fraktfly

DHL Express har bestilt 12 helelektriske fly. Det første skal etter planen leveres i 2024.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Vi tror bestemt på en fremtid med logistikk uten utslipp, sier John Pearson, administrerende direktør i DHL Express.

Derfor har DHL bestilt 12 fullt elektriske Alice eCargo-fly fra Eviation. Målet er å etablere et elektrisk ekspressnettverk og drive flyfrakt i en mer bærekraftig retning. Eviation forventer å levere det elektriske flyet Alice til DHL Express i 2024.

Alice kan konfigureres til å ta 9 passasjerer eller rundt 1200 kg last.

- På vei til ren logistikk spiller elektrifiseringen av alle transportformer en avgjørende rolle og vil i vesentlig grad bidra til vårt overordnede bærekraftsmål om null utslipp. DHL Express ble grunnlagt i 1969 og har vært kjent som en pioner i luftfartsindustrien i flere tiår. Vi har funnet den perfekte partneren med Eviation ettersom de deler vårt formål, og sammen tar vi en ny æra med bærekraftig luftfart, sier Pearson.

Alice kan flys av en enkelt pilot og vil bære 1200 kg. Det vil kreve 30 minutter eller mindre å lade per flytime og ha en maksimal rekkevidde på opptil 815 kilometer. Flyet skal ha en marsjfart på 220 knopp – rundt 407 km/t. Alices elektriske motorer har færre bevegelige deler enn tradisjonelle flymotorer, noe som øker påliteligheten og reduserer vedlikeholdskostnadene.

- Fra første dag satte vi oss et dristig mål om å transformere luftfartsindustrien og skape en ny æra med elektriske fly, sier Eviation-sjef Omer Bar-Yohay.

- Samarbeid med selskaper som DHL som er ledende innen bærekraftig e-godstransport, er et bevis på at den elektriske epoken er over oss. Denne kunngjøringen er en viktig milepæl i vår søken etter å forandre fremtiden for flyvning over hele verden, legger han til.

Det elektriske flyet er ideelt for «feeder routes» og krever mindre investeringer i stasjonsinfrastruktur. Alice kan lades mens lasting og lossing skjer, noe som sikrer rask behandlingstid som opprettholder DHL Express stramme tidsplaner.

Alice er spesielt designet slik at den kan konfigureres for gods eller passasjerer. Den første flyturen med Alice er planlagt senere i år.

Powered by Labrador CMS