Vidar Karlsen har som nyansatt Senior Consultant i DNV GL/Grønt Skipsfartsprogram havnet på en plattform han føler seg vel til rette.

Skal gjøre skipsfarten grønnere

Vidar Karlsen har som nyansatt Senior Consultant i DNV GL/Grønt Skipsfartsprogram fått et stort ansvar med å gjøre norsk skipsfart grønnere.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har imidlertid havnet på en plattform han føler seg vel til rette.

Her får han være med å utvikle norsk eksport av både miljøteknologi og grønne transporttjenester.

I februar sluttet Karlsen som adm. direktør i DFDS Logistics AS, etter 10 år i stillingen.

Nå er det Grønt Skipsfartsprogram og lønnsomme utslippskutt det handler om.

Skal styrke konkurranseevnen

Karlsen har nå en sentral oppgave med å styrke konkurranseevnen til Grønt Skipsfartsprogram, og til å ta en internasjonal lederposisjon.

Norsk kystfart har som mål å bli et utstillingsvindu i verden, og en plattform for norsk eksport av miljøteknologi og grønne transporttjenester.

Grønt Skipsfartsprogram er et offentlig-privat partnerskapsprogram administrert av DNV GL, og finansiert av deltakerne og Klima- og Miljødepartementet.

Etter 10 år som sjef for DFDS Logistics sa Vidar Karlsen takk for seg og gikk i tenkeboksen.

Han begrunnet sin avgang med at selskapet var i en organisasjonsendring fra en land-organisering til en business unit organisering. Dette endret Karlsens rolle vesentlig, og konsekvensen ble at han søkte nye utfordringer.

Møter det grønne skiftet

I dag er han Senior Consultant i DNV GL/Grønt Skipsfartsprogram GSP, et servicekontor for flåtefornyelse og konsulenttjenester for norske rederier og vareeiere. Ambisjonen er å bygge tidlige markeder for grønn sjøtransport. - Jeg har sittet i «reder-stolen» tidligere, og syns det er både spennende og utfordrende å møte det grønne skiftet fra en annen vinkel, forteller Karlsen til Mtlogistikk.

Han understreker at miljøet er høyt på agendaen i de fleste bransjer.

- Både vareeiere og rederier bør sjekke ut på hvilken måte Grønt Skipsfartsprogram kan støtte dem for å nå klimamålene i 2030, avslutter en ambisiøs Vidar Karlsen.

Powered by Labrador CMS