Deutsche Post DHL Group endrer navn

Deutsche Post DHL Group, verdens største logistikkselskap, dropper «Deutsche Post»fra 1. juli 2023.

Publisert

Det nye navnet blir da DHL Group og skal gjenspeile selskapets transformasjon de siste årene og understreker fokuset på nasjonale og internasjonale logistikkaktiviteter som en driver for fremtidig vekst, melder selskapet i en pressemelding.

De viser blant annet til at mer enn 90 prosent av konsernets inntekter kommer fra virksomheter som opererer under DHL-merkenavnet. Den nye navneendringen vil tydeliggjøre selskapets fokus på logistikk og gjøre det tydeligere for kunder og aksjonærer.

Deutsche Post og DHL-merkene vil fortsette å bli brukt i Tyskland som før. 

- I løpet av det siste tiåret har megatrendene globalisering, e-handel, digitalisering og bærekraft hatt, og vil fortsette å ha, en sterk positiv effekt på vår virksomhet. Dette har åpnet nye vekstmuligheter for oss på mange områder, sier konsernsjef Tobias Meyer. 

- I dag er vi et av de mest internasjonale selskapene i verden. Navnet DHL Group og bruk av DHL-logoen for konsernet følger utviklingen av konsernets virksomhet, som utenfor Tyskland nesten alltid bruker DHL-varemerket. Samtidig fortsetter DHL-varemerket å øke i betydning også i Tyskland, sier Meyer videre, men understreker at post-tradisjonene skal bli ivaretatt.

- Vi er veldig stolte av Deutsche Posts tradisjon, rike arv og historie som strekker seg tilbake til 1400-tallet. Vi vil fortsette å bruke og verne om Deutsche Post-merket i felles merkevarebygging med DHL, og forbli «Posten for Tyskland», sier konsernsjef Meyer.

I pressemeldingen fremgår det at navneendringen ikke vil påvirke tjenestetilbudet til DHL-divisjonene. Endringen av konsernets navn vil ikke påvirke selskapsnavnene til de juridiske enhetene, spesielt Deutsche Post AG, eller forholdene til disse enhetene internt og eksternt. Navneendringen vil implementeres gradvis for å unngå unødvendige kostnader.

Powered by Labrador CMS