Egen kai ved fabrikken i Sykkylven gir Ekornes gode muligheter for å bruke sjøveien.

Sender fortsatt Stressless-en til sjøs

Ekornes har inngått en forlenget transportavtale med DB Schenker, som innebærer videre satsing på sjøfrakt.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Flatum, direktør for sjøfrakt i Schenker Norge.

Schenker og Ekornes har siden 2016 utviklet møbelgigantens logistikkløsning i retning av økt sjøfrakt. Prosjektet har gitt både lavere kostnader, og minst gir det en god miljøgevinst.

Med egen havn i Sykkylven for større lasteskip har Ekornes og Schenker utnyttet sjøveien og redusert bruk av lastebiler med cirka 400 biler årlig.

Nå har partene signert en ny avtale om fortsatt satsing på sjøveien.

- For Schenker er Ekornes en viktig kunde innen sjøfrakt, sier Christian Flatum, sjøfartsdirektør i DB Schenker.

- Miljøsamarbeid er viktig for begge bedrifter. Ekornes har en unik mulighet for å optimalisere sin logistikk med sjøfrakt gjennom å ha sin egen havn, legger Flatum til.

Med den forlengede kontrakten tildeler også Ekornes sine globale volum som ikke skal via Norge men mellom andre destinasjoner i verden. Kontrakten inneholder også landtransport og flyfrakt, opplyser Schenker i en pressemelding.

- Å kunne kombinere eksportvolum som skal til Europa eller til oversjøiske destinasjon med inngående volum er logistikkmessig optimalt. Per i dag har vi totalt 3 ukentlig avganger via Ikornnes havn forteller Christian Flatum.

Ekornes har sitt hovedkontor og produksjon av møbler i Sykkylven, og er mest kjent for varemerkene Stressless, IMG og Svane.

Powered by Labrador CMS