Schenkers terminal i Bergen blir mer eller mindre utilgjengelig under sykkel-VM.

Frykter kaos under sykkel-VM

Bergen blir stengt i en uke, mens Alexander Kristoff & Co skal tråkke rundt i byen. Hvordan vareleveringen skal foregå er uvisst.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra lørdag 16. september til søndag 24. september skal Bergen være vertsby for et av verdens største idrettsarrangementer, nemlig sykkel-VM. Det vil føre til unntakstilstander i byen, og DB Schenkers kommunikasjonssjef Einar Spurkeland frykter kaos.

De røde områdene på dette kartet blir avstengt mellom 08.30 og 19.00 under sykkel-VM. I sentrum er Christies gate, Småstrandgaten, Torget, Bryggen og Lars Hilles gate mellom Strømgaten og Christies gate avstengt døgnet rundt. De oransje vil bli vesentlig påvirket. De gule områdene blir påvirket i den grad at bilkjøring frarådes.

Arrangørens planer viser nemlig at adkomst til Schenkers terminal kun vil være mulig i tidsrommet mellom 05 og 08 på morgenene den uken VM varer.

- Dette vil være en uholdbar situasjon for gods som kommer med jernbane og med bil samt for distribusjon på Vestlandet, sier Spurkeland.

Løypene i Bergen blir stengt for vanlig biltrafikk hver dag mellom klokken 08:30 og 19:00. Deler av sentrum er stengt hele døgnet. Det blir tilrettelagt for varelevering i døgnstengte deler av sentrum mellom klokken 05.00-07.00, ifølge arrangørens nettsider.

Powered by Labrador CMS