Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Scania reduserer med 5000 medarbeidere

Skal gjennomføre stor reduksjon i antall ansatte på grunn av lavere etterspørsel.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Scania forventer lavere etterspørsel i tiden som kommer. Derfor reduserer produsenten arbeidsstokken.

Covid-19-pandemien gir redusert etterspørsel etter lastebiler, skriver Scania i en pressemelding. 

- Covid-19-krisen tvinger oss til å senke aktivitetsnivået, og det betyr at vi har 5000 flere medarbeidere enn vi har behov for globalt. Dette inkluderer opp mot 1000 kontoransatte ved hovedkontoret i Södertälje, sier adm. direktør i Scania, Henrik Henriksson. 

- Vår vurdering, er at det vil ta lang tid før markedet når før-krise-nivået, og vi må tilpasse oss til den nye situasjonen. det vil også bli forandringer i de konsern-områdene som vanligvis ikke blir påvirket av kortsiktige forandringer i produksjonsvolumet.

For mange ansatte innen flere områder

- For ansatte i produksjon, har vi allerede verktøy for å hanskes med kortsiktig forandring i etterspørselen. Vi har timebank, midlertidige ansatte samt en arbeidsmåte som kontinuerlig gir gevinst i effektivitet. Takket være disse verktøyene, vi anslår at vi vil kunne håndtere mulige reduksjoner av personalet gjennom våre normale prosesser, sier Michael Lyngsie, ansattes representant i styret.

Siden etterspørselen antas å være lavere fremover, har Scania nå et overskudd av ansatte innen salg og service globalt. Det blir også nedskjæringer innen forskning og utvikling og bruk av konsulenter.

Oppgaver overføres til fast ansatte

For å nå målene for kostnadsbesparinger i 2020 og 2021, jobber ledelsen sammen med representanter for de ansatte med redusere kostnadene.

- Som alltid hos Scania, strever vi etter å minimere effektene av nedskjæringer for våre ansatte. Også i disse vanskelige tidene. Blant kontoransattes arbeidstaker-foreninger støttes reduksjon i bruk av konsulenter. Dette overfører oppgaver til Scanias fast ansatte, for å sikre bedriftens overlevelse på lang sikt, sier Lisa Lorentzon, ansattrepresentant i styret.

Powered by Labrador CMS