Stena Saga har seilt sin siste tur mellom Oslo og Fredrikshavn.

Stena Line dropper Oslo - 30 mister jobben

Som en direkte følge av korona-pandemien, legger det svenske rederiet etter 40 år ned ruten mellom Oslo og Fredrikshavn.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom nyheter servert i nasjonale medier den siste uken, har det kommet frem at corona-pandemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen veldig hardt. Som en direkte årsak av dette, legger svenske Stena Line nå ned linjen  mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift. Linjen ble opprettet i 1979. «Partybåten» har hatt sin trofaste fansskare. 

«Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten» , skriver Stena Line i en pressemelding.

- Vi har beregnet at vi kommer til å miste hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer. Det er med tungt hjerte, som vi nå har tatt beslutningen om å legge ned linjen, sier administrerende direktør Niclas Mårtensson i Stena Line.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden.

– Det er en vanskelig tid for Stena Line, og det tvinger oss til å fatte vanskelige beslutninger, sier Mårtensson. Nedleggelsen av linjen medfører at om lag 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse.

- Dette er svært triste nyheter. Stena Line har seilt tusenvis av passasjerer, og fraktet store mengder gods mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark i 40 år. Våre tanker går til de ansatte som nå mister jobben, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.

Powered by Labrador CMS