Stena Saga har seilt sin siste tur mellom Oslo og Fredrikshavn.
Stena Saga har seilt sin siste tur mellom Oslo og Fredrikshavn.

Stena Line dropper Oslo - 30 mister jobben

Som en direkte følge av korona-pandemien, legger det svenske rederiet etter 40 år ned ruten mellom Oslo og Fredrikshavn.

Publisert

Gjennom nyheter servert i nasjonale medier den siste uken, har det kommet frem at corona-pandemien har rammet reiselivs- og cruiseskipsbransjen veldig hardt. Som en direkte årsak av dette, legger svenske Stena Line nå ned linjen  mellom Oslo og Frederikshavn etter over 40 års drift. Linjen ble opprettet i 1979. «Partybåten» har hatt sin trofaste fansskare. 

«Tiltaket skjer som en direkte effekt av hvordan coronaviruset har påvirket passasjervirksomheten» , skriver Stena Line i en pressemelding.

- Vi har beregnet at vi kommer til å miste hele høysesongen i år, og vi har rett og slett ikke råd til å vente og håpe på neste sommer. Det er med tungt hjerte, som vi nå har tatt beslutningen om å legge ned linjen, sier administrerende direktør Niclas Mårtensson i Stena Line.

Selskapet stanset trafikken forrige lørdag, og skipet Stena Saga har ligget til kai i Göteborg siden.

– Det er en vanskelig tid for Stena Line, og det tvinger oss til å fatte vanskelige beslutninger, sier Mårtensson. Nedleggelsen av linjen medfører at om lag 30 ansatte på Stena Lines norske kontorer i Oslo nå vil bli varslet om oppsigelse.

- Dette er svært triste nyheter. Stena Line har seilt tusenvis av passasjerer, og fraktet store mengder gods mellom Oslo og Frederikshavn i Danmark i 40 år. Våre tanker går til de ansatte som nå mister jobben, sier havnedirektør Ingvar M. Mathisen.