FULL KONTROLL: Surnadal Transport har tatt i bruk Collector Pro fra Zeekit i samarbeid med Veidekke på sin asfalt kjøring.

Sømløst og digitalt hos Surnadal Transport

Da kunden til Surnadal Transport innførte nytt digitalt system, nølte ikke transportøren med å bli med.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veidekke Asfalt er i ferd med å gjennomføre et stort digitaliseringsprosjekt i samarbeid med Zeekit, der de tar i bruk en digital løsning som gir full kontroll på hva som blir gjort i hele kjeden i asfalteringen.

FÅR OVERSIKT: Svein Erik Nilsen er økonomi- og administrasjonssjef Surnadal Transport, og setter pris på den oversikten Collector Pro gir.

I Møre og Romsdal er Surnadal Transport transportør for Veidekke, og de ville umiddelbart være med på laget.

– Vi ville være med fra begynnelsen og være en av pilotene, sier Svein Erik Nilsen, økonomi og administrasjonssjef i Surnadal Transport.

Bygget for kontroll

Surnadal Transport har derfor byttet ut sitt tidligere system med Collector Pro fra Zeekit. Det skjedde allerede før sommeren 2020. Systemet er spesialbygget for selskaper eller organisasjoner som trenger kontroll og styring ute på veien, og god kommunikasjon mellom folk på jobb ute i felt og de som administrerer på kontoret.

– Dette systemet er veldig stabilt og driftssikkert, samtidig som det fungerer helt sømløst mellom oss og kunden, sier Nilsen.

Systemet gjør at entreprenør, transportsentralen og bileier har full kontroll på hva som er gjort til enhver tid, og det er dermed lett å få full oversikt på begge sider av bordet. Løsningen dekker hele kjeden av asfalteringen: fra bestilling av transport, automatisk registrering av tid og kilometer under selve transporten, digitale vektdata, data fra utlegger, godkjenning og attestering, kontroll og analyse, samt fakturagrunnlag.

PAPIRLØST: Robert Fosen-Bengtsson i Zeekit forteller at deres systemer kan erstatte omtrent alt papirarbeid.

Fulldigitalt

Systemet er web- og appbasert, forteller Robert Bengtsson-Fosen i Zeekit.

– Tradisjonelt hadde man penn og papir, skrev inn «ok» på vektsedlene. Nå lager man ordre i systemet og kjører digitalt alt man gjør, forteller han

Asfaltkjøringen er det første segmentet der Surnadal Transport bruker Collector Pro, men det kan bli aktuelt også innen andre deler av selskapets transportvirksomhet.

– Vi skal opp og gå også på vanlig tippbilkjøring. Det som er spesielt fint er autoprisingen i systemet. Den regner ut ting automatisk og starter og stopper en klokke, og regner ut hvor mye overtid som er brukt. Systemet er veldig detaljert, sier Svein Erik Nilsen.

Også Transportsentralen Lillestrøm (TSL) har tatt i bruk systemet. Der har de redusert både papirbunkene og arbeidstimene drastisk.

– Vi har operert med manuell liste i mange, mange år. Så er det slik at de som er sjåfører i dag er gode til å gjøre jobben sin, men ikke alle er like gode med kulepenn. Det var quiz for å tolke lastelistene og alt måtte føres inn for hånd i vår digitale system UniTrans. Vi snakker tusenvis av timer og tonnevis med papir, mye frustrasjon og ikke minst: Dårlig dokumentasjon og problemer med rask fakturering, sier markedssjef i TSL Geir Sund.

Powered by Labrador CMS