Statoil-stasjonene blir Circle K

Fra mai 2016 blir Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland omdøpt og får det globale merkenavnet Circle K. Men hvor stor er egentlig forskjellen?

Publisert Sist oppdatert

Hvis man mener man fyller på en norsk kjede når man svinger innom en Statoil-stasjon, tror man feil. Statoil Fuel & Retail, som er det egentlige navnet på bensinstasjonene, var en del av det integrerte olje- og gasselskapet Statoil ASA frem til 2010 da det ble skilt ut som eget selskap. I 2012 ble selskapet kjøpt opp av kanadiske Couche-Tard, en av verdens ledende aktører innenfor servicehandel. Retten til å bruke Statoil-navnet frem til 2021 var en del av oppkjøpet, noe som ble lagt stor vekt på i kommunikasjonen den gangen.

Globalt varemerke

Circle K er et nytt globalt kjedenavn som vil erstatte Couche-Tards eksisterende kjedenavn i USA og flere andre land verden over, bl.a. Mac's, Circle K og Kangaroo Express, i tillegg til Statoil. Provinsen Quebec i Canada vil beholde selskapets Couche-Tard-navn på grunn av spesielle forhold i dette markedet.

– Ett globalt varemerke vil gjøre oss sterkere, styrke vår kultur og hjelpe oss med å gjøre dagen litt bedre for våre kunder, sier Couche-Tards konsernsjef Brian Hannasch. – En viktig grunn til å kjøpe Statoil Fuel & Retail var å etablere en posisjon i Europa og skape en plattform for videre vekst i regionen. Ett globalt merke vil gjøre det lettere.

Couche-Tards uttalte ambisjon er å gjøre det nye Circle K til verdens mest foretrukne valg for servicehandel og kjøp av drivstoff. – Enten du besøker Circle K i Europa, USA, Canada eller andre steder, er det vårt mål å tilby den samme lettvinte handleopplevelsen, den samme raske og vennlige servicen og produkter som er laget for folk på farten, sier Hannasch.

Det er Statoil-stasjonene i Norge og Sverige som skifter navn først. De blir en del av en internasjonal organisasjon med nesten 15.000 butikker og bensinstasjoner og mer enn 100.000 medarbeidere under det nye merket Circle K.