Eilen Jørgensen er initiativtaker til «Pant mot kreft» og får nå hjelp av Tore Alm og Transport-Formidlingen/Dønn Grønn ti å samle inn pant til en god sak.
Eilen Jørgensen er initiativtaker til «Pant mot kreft» og får nå hjelp av Tore Alm og Transport-Formidlingen/Dønn Grønn ti å samle inn pant til en god sak.

Dønn Grønn kamp mot kreft

Da Eilen Jørgensen (25) mistet moren sin til kreft, satset hun hele arven på et prosjekt for å bekjempe sykdommen. Nå får hun hjelp av Dønn Grønn og Transport-Formidlingen.

Publisert

Dønn Grønn/ Transport-Formidlingen SA og foreningen «Pant mot kreft» har inngått et samarbeid om utplassering og tømming av pantebokser til bedriftsmarkedet.

«Pant mot kreft» er et prosjekt startet av Eilen Jørgensen (25) og Emil Otto Buvik Rosenquist (29). Formålet med foreningen er innsamling av flasker og bokser med pant fra bedrifter, det offentlige og private husholdninger. Overskuddet skal gå til ulike prosjekter innen området kreft.

- Mine personlige opplevelser er en sterk drivkraft for å hjelpe andre og jeg vet vi kan få det til, sier Eilen som mistet både sin bestefar og sin mor i kreftsykdom.

Foreningen har allerede fått utplassert over 1000 bokser i Oslo, og med det nye samarbeidet ser de frem til å nå sitt første mål på 20.000 bokser spredd i Norges land.

Å samle inn pant fra så mange steder er selvsagt en stor logistikkoppgave, og her kommer Dønn Grønn og Transport-Formidlingen inn i bildet. De skal utplassering og tømming av pantebokser til bedriftsmarkedet.

- Her melder kunden ifra når boksen er full og vi henter de inn når vi er i nærheten, sier salgs- og markedssjef i Transport-Formidlingen SA, Tore Alm.

For Alm er dette et vinn-vinn-vinn-opplegg: 

- Her samler vi inn store mengder plast, til inntekt for en meget god sak, med miljøvennlige kjøretøy, sier han. 

Transport-Formidlingen SA står også bak budtjenesten Dønn Grønn, som bare bruker utslippsfrie varebiler i sin distribusjon. Dønn Grønn startet opp i Oslo i 2017 og har nylig etablert seg i Bergen.

Dersom du som privatperson eller bedrift ønsker å bidra og hjelpe «Pant mot kreft», kan du melde deg på via aksjonens nettside www.pantmotkreft.info og få utlevert en pantebeholder.

– Kast flaskene dine i våre gule beholdere og støtt kampen mot kreft. Vi er to unge mennesker som ønsker å gjøre en forskjell. Vi ønsker å bidra til en bedre hverdag for alle som har det vanskelig, de pårørende og de som er syke. Vi har alle tid og energi til å hjelpe, om vi bare prioriterer det, sier Emil Otto Buvik Rosenquist.