YTF saksøker Bring

Yrkestrafikkforbundet (YTF) hevder at Bring holder to lagerarbeidere utenfor avtale om tillegg i lønn for skiftarbeid.

Publisert Sist oppdatert

– Vi synes det er smålig av Bring å holde to av 21 lagerarbeidere utenfor en slik avtale, sier tillitsvalgt i YTF, Per Kristiansen.

Ifølge YTF startet det hele som en virksomhetsoverdragelse i Bring-systemet. YTFs medlemmer skal da ha blitt tilbudt en avtale som ville ført til forringede lønns- og arbeidsvilkår med inntil 60.000 kroner i året.

Etter forhandlinger hos Riksmekleren og varsel om streik kom partene til enighet. YTF mener enigheten bestod i at alle YTFs medlemmer på meklingstidspunktet skulle få rett til tilleggene i den gamle avtalen.

- I 2012, da vår lønnsavtale ble behandlet på nytt etter virksomhetsoverdragelsen i 2010, var kompromisset at to nyansatte også skulle få ta del i samme avtale, sier tillitsvalgt i YTF, Per Kristiansen. Uten dette kompromisset ville YTFs medlemmer blitt tatt ut i streik. 

Han er glad for at saken nå tas opp for Arbeidsretten, slik at man en gang for alle får avklart den langvarige striden.

Forbundsleder i YTF, Svein Furøy, er sjokkert over at noen tror man er villig til å gå ned i lønn etter virksomhetsoverdragelse.

– Hvem vil gå ned 60 000 i lønn fordi bedriften du jobber i går fra å hete Bring Logistics til Bring Warehousing? Ingen. Vi håper denne rettsaken vil rette opp i noe av urettferdigheten, men vi er fortsatt ikke i mål, sier Furøy.

Saken skal opp i Arbeidsretten 21 januar.

Bring ønsker ikke å kommentere saken på det nåværende tidspunktet.

- Vi avventer utfallet av arbeidsrettens behandling og dom i saken før vi uttaler oss, sier pressesjef i Posten Norge, Hilde Ebeltoft-Skaugrud til MTlogistikk.no.