Bring Truckings styreformann, Robert Lona, er på glattisen i ordets rette forstand.

Bring Trucking på glattisen

Bring Truckings styreformann, Robert Lona, er på glattisen i ordets rette forstand.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag prøvde han seg i førersetet på en 35 tonns lastebil på Vålerbanen, og kom fra det med helsa vel i behold.

Robert Lona lever under sterkt press for tiden hvor Bring Trucking har figurert i ulike medier. Det fortelles om slavelønner, dårlige arbeidsforhold og sosial dumping.

Lona bestrider dette, og hevder tvert imot at selskapet følger lover og regler.

– Direkte usant

I likhet med Posten Norges pressesjef, John Eckhoff, mener Lona at påstandene den siste tiden har sin bakgrunn i en agenda om å endre europeiske regler for internasjonale transporter, mens andre påstander er direkte usanne.

Han viser derfor mer enn gjerne frem Bring Trucking som han understreker drives i velordnede former.

- Blant annet har vi sjåfører som får glattkjøringstrening i Norge, spesielt med tanke på vinterkjøring, forteller Lona som selv deltok på treningen på Vålerbanen lørdag fra klokken 08:00 og til utpå ettermiddagen.

– Dette er en fin anledning til å møte sjåførene, men også for et godt innblikk i hvordan vi driver sikkerhetstrening, sier styrelederen i Bring Trucking. 

Robert Lona er også adm. direktør i Bring Transportløsninger AS, paraply-organisasjonen som inntil 2016 gikk under navnet Bring Cargo Østfold.

Frem til 2010 het det Bring Logistics. Og før det, frem til 2008, het det Holmskau Transport som for øvrig har vært en betydelig bidragsyter etter at Posten kjøpte selskapet i 2006. I 2014 ble også Kirkestuen Transport tilsluttet Bring-systemet, og tilhører nå «paraplyen» Bring Transportløsninger AS.

To år før, i 2012, ble også Fredrikstad Transport og Spedisjon AS en del av Bring.

Rendyrker bilnettverket

Transportløsninger og mer rendyrking av bilnettverket er et forretningsområde som har fått stadig større plass i Bring-systemet. Her er bred bildriftkompetanse og fagmiljøer samlet.

Lona har hatt flere ledende roller i Posten/Bring-systemet, blant annet som adm. direktør i Bring Warehousing AS.

Powered by Labrador CMS