NYE MERKER: Det blir Doosan og BobCat som kommer til å dominere hos Trøndelag Trucksenter fremover.
NYE MERKER: Det blir Doosan og BobCat som kommer til å dominere hos Trøndelag Trucksenter fremover.

Ny giv med nye eiere

TRONDHEIM: Med ny eierstruktur må gamle merker vike for Doosan og Bobcat hos Trøndelag Trucksenter.

Publisert

Etter en lang prosess med mye fram og tilbake i løpet av 2019, ble det i sommer klart at eierne av Scanlift Maskin går inn på eiersiden i Trøndelag Trucksenter (TTS), sammen med grunnlegger Stener Sørensen – som har ledet selskapet i 30 år.

Gjennom hele sin historie har TTS vært en godt kjent leverandør av trucker i Trøndelag, men nå ønsket Stener Sørensen et løft.

– Scanlift Maskin ble vinteren 2019 forespurt av Stener Sørensen om de kunne hjelpe ham med å bringe TTS videre, forteller Tore Bjølverud

NYE TIDER: Trøndelag Truck har nye eiere og nye merker. John Eide (til venstre) er ny avdelingsleder og Tore Bjølverud (Scanlift) er inne på eiersiden.
NYE TIDER: Trøndelag Truck har nye eiere og nye merker. John Eide (til venstre) er ny avdelingsleder og Tore Bjølverud (Scanlift) er inne på eiersiden.

Ny eierstruktur

Det er Bjølverud og den andre Scanlift Maskin-eieren, Svein Ove Sunde, som nå overtar en tredjedel av TTS-aksjene. Den siste tredjedelen beholder Stener Sørensen.

– Etter en del sonderinger ble det inngått en intensjonsavtale. Denne endte ut med at det ble signert ny eierstruktur i juli. Dermed var grunnlaget for videreutvikling av bedriften lagt, sier Bjølverud.

Samarbeidet mellom Scanlift Maskin og Trøndelag Truck er ikke av ny dato. Helt fra 1995 til 2016 var TTS forhandler av Doosan i Trøndelag, på vegne av Scanlift Maskin.

– TTS var en viktig forhandler som solgte godt. De hadde og har et godt fungerende ettermarkedsapparat og dyktige medarbeidere med lang erfaring, forteller Tore Bjølverud.

For tre år tilbake valgte TTS å starte som importør av Hyundai-trucker og forhandler av teleskoplastere fra Dieci. Etter to år som importør av Hyundai og forhandler av Dieci, med skuffende resultat, har bedriften valgt å avvikle Hyundai-agenturet og avslutte forhandlervirksomheten. Hyundai-agenturet er nå overtatt av Trucktech.

I praksis blir TTS nå et nytt distribusjonssenter for gaffeltrucker, teleskoptrucker og lagermaskiner fra Doosan og Bobcat i Trøndelag. Doosan er en av verdens store truckprodusenter og har gjennom Scanlift Maskin fått godt fotfeste i det norske markedet.

Scanlift Maskins trøndelagsavdeling har også flyttet inn hos TTS.

NYTT MERKE: Lasse Aalberg er produktspesialist på BobCat.
NYTT MERKE: Lasse Aalberg er produktspesialist på BobCat.

Omorganisering

Endringene på eiersiden har medført en omstrukturering av driften. John Eide kommer fra Kärcher og er ansatt ny avdelingsleder. Han tar over ansvaret på salg. Sammen med ham skal Lasse Aalberg virke som salgsleder/produktspesialist på Bobcat. Stener Sørensen tar over salgsansvar i warehouse-segmentet.

– Det er også gjort flere ansettelser av serviceteknikere. Delelager er også styrket med en stilling, forteller Bjølverud.

– Med nytt selgerteam på plass og dyktige medarbeidere på service og reservedeler er målet å skape lønnsom vekst i selskapet og ta nye markedsandeler, legger han til.

Både nye produkter og ny organisasjon fikk Trøndelag Truck mulighet til å vise fram under Aqua Nor-messen i Trondheim i august, og Bjølverud kunne fortelle om en godt besøkt stand.

– TTS har aldri opplevd større aktivitet og interesse for sin stand. Særlig var tirsdagen og onsdagen hektiske dager med besøk av mange gamle og nye kunder, sier han.