Stø kurs for SR Transport

– En kvart milliard i omsetning og ansvar for over 100 trailere på veien daglig forplikter.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller gründer, daglig leder i SR Transport AS og styreformann i SR Group AS, Bjørn Røstad.

Han leder et av Norges største privateide logistikkselskap innen olje & gass-næringen.

Fotfeste

Siden Røstad startet SR Transport 1. april for 30 år siden har gruppen opparbeidet seg et godt fotfeste i bransjen med sine 180 ansatte og en årlig omsetning på ca. en kvart milliard kroner.

Gruppen har hovedkontor i Tananger, men har egne datterselskap som dekker hele Norge. SR Group består av Waage Transport AS, Total Transport Bergen AS, Halling Frakt AS, Alta Logistics AS og Gesi Shipping AS.

Fra vei til sjø

- Det påhviler et ansvar for trafikksikkerhet i tillegg til å sikre at kundene får godset i tide. Som et ledd i en stadig større miljøbevissthet flyttet SR over 40.000 tonn fra vei til sjø i 2012. Dette er noe vi har fokus på, og som vi vil fortsette med, forteller Røstad og fortsetter:

- Vi kan også skilte med et godt internasjonalt nettverk som tilbyr dør–dør tjenester verden over. For tre år siden etablerte vi oss også i Brasil gjennom partnerskap med Nicomex i Rio de Janeiro. Dette var et ledd i en klar filosofi om å vokse sammen med kundene, der kundene er.

Totalleverandør

Røstad understreker at SR, gjennom bevist arbeid, har hatt fokus på å bli totalleverandør av logistikktjenester for sine kunder. Fra en sped start med snakk om biler, har dette nå utviklet seg til fortolling, spedisjon, lager, personalutleie innenlands som utenlands.

- One stop shop og handling & execution er blitt promotert til kundene som en ypperlig løsning på det å være en totalleverandør. De siste årene har også stadig flere kunder sett fortrinnet av å samle alle sine behov hos samme leverandør, som så kan optimalisere løsningene. På den måten har vi klart å få løftet både intern kompetanse og ekstern anseelse, sier Røstad.

SR Transport henspeiler på initialene i etternavnet til grunnleggerne Sivertsen (Per) og Røstad (Bjørn).