Bente Huse leder nye Scanfreight og har med seg kjente profiler.
Bente Huse leder nye Scanfreight og har med seg kjente profiler.

Bente Huse leder Scanfreight

Bente Huse har med seg «sirkushestene» Jan Erik Hermanseter og Terje Eriksen i nye Scanfreight AS.

Publisert

For øyeblikket er Scanfreight midlertidig lokalisert i Kongeveien 49 på Sofiemyr utenfor Oslo med kontorer og 1600 kvadratmeter lager og stykkgodsterminal. I løpet av høsten flytter selskapet inn i nye lokaler i Kveldroveien på Vinterbro.

– Vi tilbyr transporter til og fra hele Europa, i tillegg til fortollingstjenester, lagring og innlandsdistribusjon ut fra vår terminal på Sofiemyr, forteller daglig leder Bente Huse til Transport Inside.

– Og selvsagt fokuserer Scanfreight på personlig service og fleksible løsninger, understreker Huse.

Hun kommer fra rollen som salg- og markedssjef i Nordcarrier, og har tidligere erfaring fra ledende roller i bl.a. Blue Water Shipping, NTG Road Norway og Itella Logistics.

«Sirkushester»

Det er kjente profiler fra bransjen som står bak stiftelsen av nye Scanfreigh AS. Selskapet eies av LRN Transport AS og Mi-Lo Invest AS. Førstnevnte selskap representeres i Scanfreights styre av Terje Eriksen, tidligere mangeårig leder i Toten Transport, nå styreleder i LRN Transport.

Mi-Lo Invest AS representeres av Jan Erik Hermanseter som har gått inn i rollen som styreleder i Scanfreight. Hermanseters deltakelse i stiftelsen av Scanfreight er et resultat av at han etter sin exit fra KGH Spedisjon har savnet bransjen og ønsket å komme tilbake.

Sammen med Huse er også hittil ti andre bransjeerfarne ansatte samlet i selskapets lokaler på Sofiemyr.

Overtar for NTG

- Etter beslutning fra Nordic Transport Group (NTG) om nedleggelse av driften i NTG Road Norway AS fra april i år er det inngått avtale mellom NTG og Scanfreight om å sikre videre service for NTG Road Norway sine kunder, forteller Huse.

Scanfreight viderefører samarbeidet med det tidligere agentnettverket til NTG Road Norway i tillegg til et samarbeid med flere NTG-kontorer i Norden og Baltikum.

Scanfreight har også inngått avtale om agentsamarbeid med flere andre aktører, både i Norden, Baltikum og Europa for øvrig.