Transport i Barentsregionen

Historiens første transportplan for Barentsregionen presenteres på transportministermøte i Narvik.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Utviklingen av transportsystemet i regionen er tema for transportministermøte med Norge, Sverige, Finland og Russland i Narvik 24. september.

Forbedres

- Transportsystemet i Barentsregionen må forbedres for å møte transportbehovene til folk og næringsliv. Jeg ser fram til å motta og å diskutere forslaget til en felles transportplan med mine kolleger, sier samferdselsminister Marit Arnstad.

Felles plan

Det var det norske formannskapet i Barentssamarbeidet som tok initiativ til å få utarbeidet en felles transportplan for hele Barentsregionen. Hensikten var å få bedre oversikt over utviklingen av transportsystemet på tvers av landegrensene i nord. Det er første gang noen sinne at det utarbeides en  felles transportplan for regionen.

Et forslag til plan er nå klart. Dette er utarbeidet av en ekspertgruppe ledet av Norge, med representanter fra transportmyndighetene i Sverige, Finland og Russland.

Utviklingstrekk

Forslaget identifiserer utviklingstrekk som påvirker transportbehovet på mellomlang og lang sikt, og gir en oversikt over de viktigste grensekryssende transportkorridorene.

Transportministermøtet i Narvik er sluttpunktet for Norges formannskap for transportarbeidsgruppen i Barentssamarbeidet. Finland tar nå over ansvaret for de neste to årene.

Møtet arrangeres i samarbeid med Narvik-konferansen om arktiske havner. Påmelding via deres nettsider: http://www.narvikconference.com.

Powered by Labrador CMS