Iveco på plass hos DAF

RÅDE (MTlogistikk.no) Nå er «showhallen» hos DAF-importør Autonor i Råde «full» av Iveco-biler.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Autonor AS har et stort og flott bilanlegg langs E6 i Østfold, og er importør av DAF, Ssang Yong, Chevrolet i Norge. For en måneds tid siden inngikk Autonor avtale med Iveco om å representere også Ivecos program i Østfold, og startskuddet går denne helgen. Lørdag inviteres Iveco-kundene i Østfold til åpen dag, og mandag var den offisielle åpningen for Iveco-salget hos Autonor. Men på et pressemøte i anlegget fredag var det hengt opp en lapp med «solgt» på en Daily i utstillingshallen i anlegget til Autonor, så man har åpenbart ikke somlet i timen.

Godt representert

Tre Iveco sto stilt ut hos Autonor, én Trakker, én Eurocargo og én Daily. Adm. direktør i Autonor, Kai Vidar Abrahamsen, sier det er god match mellom Iveco-programmet og DAF. Noen modeller penser borti hverandre, men ikke på mange områder.

- Umiddelbart ser jeg størst potensiale i den lette serien til Iveco, altså Daily-programmet. Men jeg ser også potensiale i anleggsbilene med Trakker, sier Abrahamsen.

Legger ned Iveco-avdeling

Samtidig som Iveco flytter inn hos Autonor, legges Iveco-avdelingen i Sarpsborg ned. To mekanikere og én selger er blitt med over til Autonor, men det var ikke plass til alle fra Iveco-avdelingen litt lengre sør i Østfold. Abrahamsen og Lars Beck, sjef for Iveco i Norden og de baltiske landene, påpeker imidlertid at alle ved Sarpsborg-avdelingen har fått nye jobber.

- Vi ser meget positivt på dette samarbeidet, og at det er etablert tungbildrift i huset fra før, sier Beck som tok turen fra Danmark for å delta i møtet med norsk presse.

- Avdelingen i Sarpsborg har solgt 20-30 Iveco-biler i året, men det har utelukkende vært lette biler. Vi ønsker å selge alt, og vi skal i hvert fall selge flere, sier Kai V. Abrahamsen og gleder seg virkelig til å ta fatt på Iveco-jobben fra mandag morgen.

Powered by Labrador CMS