Europris' nye lager i Moss skal utstyres med automasjon fra Swisslog.

Swisslog automatiserer Europris

Europrisen har inngått avtale med Swisslog om automasjon i det nye sentrallageret i Moss.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Europris har i dag 245 butikker rundt om i landet som forsynes fra en rekke ulike lagre. Disse erstattes i løpet av et nytt sentrallager ved Moss.

11 Vectura stablingskraner skal inn i det nye anlegget til Europris.

Bygget, som vil bli et av Norges største lagerbygg, får en størrelse på ca. 60.000 m2, bestående av et tradisjonelt lager på ca. 46.500 m2, et høytlager på ca. 10.000 m2, samt kontorer og servicearealer på ca. 3.000 m2. Det er planlagt ca. 250 arbeidsplasser i bygget. Planlagt ferdigstillelse er andre halvår 2019.

- Det nye sentrallageret er en avgjørende investering for å håndtere vår raske ekspansjon og for å øke effektiviteten og skalerbarheten og dermed kunne tilby markedets laveste priser, sier Pål Christian Andersen, logistikkdirektør i Europris AS.

Europris har valgt Swisslog som partner på automasjonssiden.

Logistikkdirektør Pål Christian Andersen i Europris. Foto: Øyvind Ludt

- Det ble et «close race», men valget falt til slutt på Swisslog siden de har tidligere erfaring med vår virksomhet, forstår vår kultur og har personale og andre ressurser i Norge, forklarer Pål Christian Andersen.

Swisslogs leveranse omfatter et høylager med 65 000 pallplasser, 11 Vectura stablingskraner, en plukkfasade, et skyttelsystem for pall, banesystem samt SynQ WMS (Warehouse Management System).

Powered by Labrador CMS