Elektrisk lastebil

Vant Næringslivets klimapris 2020

Asko ble torsdag tildelt Næringslivets klimapris. Prisen er et samarbeid mellom NHO, NTNU og Zero.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Juryen sier i begrunnelsen at Asko viser vei og bereder grunn for at andre lettere skal kunne følge etter.

Asko er Norges største grossist og får prisen for innsatsen med å redusere klimagassutslipp fra sin virksomhet. Firmaet har 600 lastebiler på veiene, og er med det en svært viktig pådriver for innfasing av innovative løsninger og teknologiske nyvinninger.

- Asko har etablert dialog med flere andre aktører og viser stort pågangsmot og engasjement for å lykkes. Den samlede effekten av tiltakene Asko har gjennomført, vil være svært store i Norge, sier Marius Holm, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero.

- Gir ytterligere inspirasjon

Asko er tidlige brukere av utslippsfrie lastebiler. De har fått med seg Scania til å utvikle batteri-og hydrogen-elektriske alternativer til dieselbruken i vanlige lastebiler. På samme måte jobber de nå med utvikling av selvgående, elektriske transportferger for Oslofjorden.

Asko bruker også egen vindkraft for å bli selvforsynt med fornybar kraft, og bygger solcelleanlegg på taket til alle Askos distribusjonslager.

- Denne prisen gir alle oss i Asko en ytterligere inspirasjon til å stå på – og brøyte vei – for det grønne skiftet, sier Torbjørn Johannson, styreformann i Asko.

Den sjuende prisen

Næringslivets klimapris ble i år delt ut for sjuende gang.

Formålet med prisen, er å oppmuntre til klimavennlig innovasjon og nyskaping i norske bedrifter, samt gi oppmerksomhet til bedrifter som har skapt gode resultater og går foran i det grønne skiftet.

Powered by Labrador CMS