Leverer varer fra Vestby onsdag

- Det viktigste er at kunder får varer som normalt, sier administrerende direktør i Asko, Tore Bekken.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ettermiddag begynte det å brenne i Asko Østs lager i Vestby, trolig etter at en truck hadde tatt fyr. Det var fryselageret som brant, og brannen medførte store ødeleggelser.

Tirsdag formiddag 11. april blusset brannen opp igjen, og det tok flere timer å igjen få brannen under kontroll. Brannmannskaper har startet en delvis rivning av lageret for å kunne foreta grundig slukking.

Til tross for de store ødeleggelsene, er det allerede onsdag morgen drift fra regionslageret i Vestby.

- Det viktigste for oss nå, er at våre kunder får varer som normalt. Vi får ekstra transportkapasitet fra andre ASKO-selskaper, noe som gjør at det skal være mulig å levere tilnærmet som normalt i løpet av få dager. Vi jobber for at kundene i liten grad skal bli negativt berørt av brannen, men det kan oppstå visse forsinkelser, særlig av frosne varer, sier administrerende direktør Tore Bekken, i en melding på Askos nettsider.

Onsdag formiddag vil de første kundene får levert varer fra lageret, og det Asko ikke klarer å levere onsdag, vil man inngå avtaler med kundene om å levere skjærtorsdag eller langfredag.

Lageret har leveranser av frysevarer til butikker i Østfold, i tillegg frysevarer til serveringssteder på en større del av Østlandet.

– I dagligvarebutikkene tror jeg konsekvensene kommer til å bli ganske små. Det kan bli utsolgt for enkelte varer i serveringsmarkedet, sier administrerende direktør Tore Bekken i Asko til NTB.

- Jeg må berømme våre ansatte, både her i Vestby og ved de øvrige ASKO-selskapene som bidrar. Svært mange har lagt ned en imponerende innsats, sier Tore Bekken.

Det er ikke meldt om personskader og det har ikke vært ammoniakklekkasje slik enkelte medier har rapportert om, heter det på Askos nettsider. Ansatte ved Asko Øst ble evakuert tidlig tirsdag ettermiddag, men kan nå vende tilbake til arbeidsstedet.

Powered by Labrador CMS