Logistikksatsing i Optimera

Adm. direktør Asbjørn Vennebo i Optimera forteller om økt logistikksatsing i Midt-Norge.

Publisert

I løpet av sommeren åpner selskapet et nytt logistikksenter på Tiller i Trondheim. Virksomheten på Heimdal flyttes inn i det nye, ca. 5000 m2 store senteret.

Trøndelag-fokus

Vennebo som var en av foredragsholderne på Innkjøpsforum 2014 hos Nima Trøndelag 7. januar, forteller til Mtlogistikk at Trondheimsregionen er et satsingsområde for selskapet.

– Mye skjer i Trondheimsregionen med økt konkurranse. Bahaus kommer og på Ørland bygges ny kampflyplass. Det er i det heletatt en knallhard konkurranse innen byggevaremarkedet, forteller Vennebo og fortsetter:

– De fleste aktører sitter på mye informasjon, men det kan være en utfordring å sette sammen denne informasjonen slik at man klarer å utnytte mulighetene og dermed øke sin lønnsomhet, styrke sin kapitalflyt og forbedre sin konkurranseposisjon.

Fant verktøyet

Vennebo forteller at Optimera har tatt i bruk Visibility Analytics.

- Her har vi funnet et verktøy jeg forventer betydelige gevinster. Vi klarer å koble logistikk- og vareforsyningsinformasjon med sortiments- og kategoribeslutninger inn til Optimeras ni logistikksentre og over 140 utsalgssteder. Vi kan hente ut gevinster knyttet til prognostisering, innkjøp og vareforsyning gjennom forsyningskjeden, sier Vennebo.

Visibility Analytics er en cloud-basert løsning som brukes av en rekke grossister og detaljister over hele verden.

Forplikter

Optimera-sjefen understreker at både leverandører og selskapets egne medarbeidere i hele verdikjeden må forplikte seg til å etterleve innkjøpspolicyen for å sikre riktige innkjøp.Optimera er Norges største aktør innen salg og distribusjon av byggevarer, trelast og interiør med nærmere 7 milliarder kroner i omsetning. Virksomheten omfatter Optimera Proff, Optimera Handel, Optimera Byggsystemer og kjedene Montér, Trend og Byggi. Optimera er en del av det internasjonale konsernet Saint-Gobain som har 193.000 medarbeidere i 64 land og er Europas største distributør av byggevarer.