Bente Hetland overtar ledelsen i North Sea Container Line (NCL).
Bente Hetland overtar ledelsen i North Sea Container Line (NCL).

Ny NCL-sjef

Bente Hetland overtar ledelsen i North Sea Container Line (NCL) som ny adm. direktør.

Publisert

- Det er med stor ydmykhet jeg har overtatt lederrollen i NCL. Selskapet har en imponerende historie, og potensialet for mer last sjøveien er enormt, forteller Hetland til Mtlogistikk.

Hun ser frem til et tøft 2020 hvor NCL skal riste godt fra seg i markedet.

Den tidlige salgssjefen i Haugesund-rederiet overtar leder-rollen etter avdøde shipping-gründer og grunnlegger av NCL, Arne Jakobsen som døde 1. juledag i fjor, 63 år gammel.

NCL, som Jakobsen etablerte som linjerederi i Haugesund i 1994, er et av Nordens største containerrederier og blant de største på transport av frossenfisk i Norge.

Utfordrende fjorår

- Vi legger bak oss et utfordrende fjorår etter at Arne Jakobsen ble syk i mai 2019, men vi satte oss ned alle ansatte og fant ut at beste måten å hedre han på var å ta vare på NCL, sier den nye NCL-sjefen og fortsetter:

- Makan til en arbeidsvillig gjeng med ansatte både på land og ombord i skipene skal en lete lenge etter, vi er utrolig heldige. De gjør det enklere for meg å si ja til denne rollen, som jeg vet blir utfordrende, men samtidig utrolig spennende.

NCL startet en utskiftning av flåten i fjor høst, og som blir ferdigstilt i mars.

- Det innebærer en kapasitetsøkning på 21 prosent. Våre digitale prosjekter er også snart på plass - så vi er rustet og klare for vekst, forteller en positiv og fremoverlent Bente Hetland.

I 2018 oppnådde NCL-selskapene en omsetning på rundt 545 millioner kroner.

Solid ballast

Hetland som har vært Sales Manager i NCL siden 2016 har tidligere jobbet nærmere ti år som Operations Manager i Inventum Gruppen.

Hun har også vært lærer ved Haugesund Toppidrettsgymnas.

NorthSea Container Line er i dag en komplett logistikkleverandør som opererer skip i Vest-, Midt- og Nord-kysten av Norge, samt til sentrale europeiske knutepunkter som Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam.

Med hovedkontor i Haugesund og et nettverk av agenter i Norge og Europa kombinerer NCL sjø og landbasert transport for å sikre effektiv og kostnadseffektiv transport door2door.

Powered by Labrador CMS