Are Kjensli vil ha tryggere vogntogtrafikk

NHO Logistikk og Transport (NHOLT) tar nå initiativ sammen med Statens vegvesen til et løft for å sikre at vogntogene på norske veier har god kvalitet.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NHOLTs adm. direktør Are Kjensli inviterer medlemsbedriftene til samarbeid om trygge og sikre trailere på norske veier kommende vinter.

Smørbrødliste

– Vi har innledet et samarbeid med Statens vegvesen som stiller gratis hos din bedrift eller avdeling for å gi råd og veiledning om hvordan du kan bidra til at din transportleverandør holder sikker og påkrevd standard, heter det i oppfordringen fra NHOLT-sjefen.

Kjensli viser også til en «smørbrødliste» for hvordan en går frem, som bestilling av besøk fra Statens vegvesen, hvordan sikre påkrevd teknisk standard gjennom transportavtaler og hvordan reagere på gjentagne brudd fra transportleverandørens side.

Strenge krav

Ifølge Kjensli skal dette bidra til at kjøretøyet er i lovlig teknisk stand inklusive vinterdekk på norske veier, sjåføren har påkrevd sertifisering og kompetanse, oppdraget utføres i tråd med kjøre- og hviletidsbestemmelser, kabotasje skjer i tråd med regelverket og at mottaker eller oppdragsgiver har rett til å kontrollere at reglene overholdes. – Det meste av inngående varevolum fra utlandet til varemottakere er med leveringsbetingelse "fritt levert". Dermed skjer beslutning om valg av transportmiddel i utlandet oftest uten innflytelse fra varemottaker. Alle medlemsbedrifter og deres transportkunder må bidra til en tryggere trailertransport, oppfordrer NHOLTs adm. direktør, Are Kjensli.

 

 

Powered by Labrador CMS