FORENINGSLIV

Det har pågått en årelang kamp om hvem som skal representere den norske lagerarbeideren.
Det har pågått en årelang kamp om hvem som skal representere den norske lagerarbeideren.

Lagerarbeiderne i skvis mellom fagforbund

LOs sekretariat bestemte i siste møte før ferien at det er Fellesforbundet, og ikke Handel og Kontor, som skal organisere de ansatte på ulike lagre i Norge.

Publisert

Det er Fri Fagbevegelse som melder at Landsorganisasjonen (LO) etter en årelang og betent strid mellom LO-forbundene Handel og Kontor (HK) og Fellesforbundet har satt et foreløpig punktum for striden og bestemt at sistnevnte har vunnet frem med sitt syn.

Nettstedet skriver at det for Fellesforbundet var viktig å få en avklaring før lønnsoppgjøret på dette området starter i august. HK ville på sin side vente til lønnsoppgjøret var ferdig.

– Jeg er veldig glad for at denne saken endelig har fått et rettferdig og riktig resultat, sier Pål Aronsen, leder i Oslo Transportarbeiderforening, Fellesforbundets avdeling 4 til Fri Fagbevegelse.

– På den ene siden har vi kranglet med NHO om hvilke avtaler som skal gjelde. På den andre siden har det vært kræsj med Handel og Kontor, som har argumentert for at de skal organisere alt av lagre som betjener egne kunder eller har så mye som bittelitt netthandel, sier han.

Aronsen mener Handel og Kontor har forsøkt å spise seg inn på områder som Transportarbeiderforbundet og deretter Fellesforbundet har organisert i alle år.

HK-leder Christopher Beckham er ikke fornøyd. Han mener Fellesforbundet med dette vedtaket får tillatelse av LO til å organisere i butikklagre.

- Det er i strid med den teigdelingen de to forbundene og LO alltid har vært enig om, mener han.Og tilføyer at han mener at Fellesforbundet spiser seg inn på HKs område.

– Vi organiserer ansatte i butikklagre, Fellesforbundet organiserer hos grossister. Jeg vil fortsette å hevde at lagre som for eksempel XXL, som leverer direkte til kunder i butikk eller gjennom netthandel, er vårt område. Vi vil fortsette å organisere og kreve tariffavtaler for slike bedrifter, sier Beckham.

HK-lederen legger til at siste ord ikke er sagt i denne tvekampen, til tross for sekretariatets vedtak.

Powered by Labrador CMS