2000 kvadratmeter solcellepaneler på taket, gjør bygget selvforsynt med energi.
2000 kvadratmeter solcellepaneler på taket, gjør bygget selvforsynt med energi.

Overtok selvforsynt lager

Det nye lageret til elektrogrossisten Berggård Amundsen er helt selvforsynt med energi.

Publisert

Etter en byggetid på 17 måneder overleverte eiendomsutvikleren Anthon B Nilsen Eiendom i slutten av juni et nytt hovedkontor og sentrallager på 14.000 m2 til elektrogrossisten Berggård Amundsen. Det nye bygget ligger på Langhus og er nabo til det 22.000 m2 store kombinasjonsbygget Anthon B Nilsen Eiendom utviklet for Interfrukt i 2013.

Fakta om bygget

Areal: 14.000 kvm
Arkitekt: Rune Hellan i Veidekke logistikkbygg AS
Entreprenør: Totalentreprise Veidekke logistikkbygg AS
Byggetid: 17 mnd. (inkl flytting av en salamanderdam)

I det nye bygget har Berggård Amundsen lagt stor vekt på effektiv varehåndtering, pakking og ekspedering. En utvidet AutoStore gjør at virksomheten vil kunne spare rundt 30.000 forsendelsesesker pr. år.

- Det nye bygget gir oss og våre kunder en rekke fordeler, sier adm.dir. hos Berggård Amundsen, Hege Amundsen Elvestad.

- Varehåndteringen blir mer effektiv og vi kan utvikle nye arbeidsformer og en langt mer effektiv organisasjon. Vi har jobbet veldig godt med Anthon B Nilsen Eiendom som utvikler gjennom alle faser av prosjektet – fra konseptutvikling, til finansiering, arkitektonisk løsning og realisering, sier en fornøyd Amundsen Elvestad.

Likeledes er bygget meget energieffektivt (A-bygg). Et av Berggård Amundsens forretningsområder er løsninger for produksjon og bruk av solenergi, og denne kompetansen er anvendt til det fulle i utviklingsprosessen. Til sammen er det montert 2000 kvm solcellepaneler på taket, noe som gjør bygget helt selvforsynt med energi.

- Det nye bygget er resultatet av et godt utviklingspartnerskap mellom oss som utvikler og Berggård Amundsen som oppdragsgiver, sier prosjektdirektør Henning Sørlie hos Anthon B Nilsen Eiendom.

- For å få et vellykket resultat er det først og fremst viktig at vi som utvikler forstår oppdragsgivers virksomhet og de behov virksomheten har når det gjelder sine driftslokaler, understreker han.

- Dernest er det viktig at vi makter å utvikle effektive samarbeidsprosesser og ikke minst ressurseffektive løsninger på de behovene som defineres.