Nikola Motor Company har sendt ut dette bildet av en Nikola Two i forbindelse med offentliggjøringen av den store bestillingen.

Bryggeri bestilte 800 Nikola-lastebiler

Innen 2025 skal alle selskapets lastebiler kjøre på fornybar energi.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 3. mai annonserte Nikola Motor Company at bryggeri-konsernet Anheuser-Busch (A-B) har bestilt 800 hydrogen-elektriske trekkvogner fra selskapet.

Gjennom denne avtalen, skal A-B oppnå sitt mål om at hele lastebilparken skal kjøres på fornybart drivstoff innen 2025.

- På Anheuser-Busch prøver vi hele tiden å forbedre bærekraften over hele logistikk-kjeden og drive vår industri fremover. Transportindustrien trenger fornying, og Nikola leder an med hydrogen-elektriske nullutslipps-biler. Vi er veldig spente på hvilke muligheter avtalen med dem kan gi oss, sier adm. direktør Michel Doukeris, i en pressemelding fra Nikola.

Innen 2028 skal Nikola Motor Company ha fått på plass over 700 hydrogen-fyllestasjoner i USA og Canada.

- Med nesten ni milliarder dollar i forhåndsbestillinger, er vi klare for å bygge, ikke spekulere, sier adm. direktør Trevor Milton i Nikola Motor Company.

Han er veldig oppsatt på å komme i gang med masseproduksjon av lastebilene.

A-B eier flere titalls ølmerker. Blant de mest kjente i Norge, er Budweiser, Corona og Stella Artois. Konsernet eier og driver 22 bryggerier, 20 distributører og 22 landbruks- og pakkeanlegg. Mer enn 18.000 personer er ansatt hos A-B i USA.

Powered by Labrador CMS