ÅRSREGNSKAPET 2021:

NTEX-topp Andreas Hoel Nikolic har god grunn til å smile. Selskapet leverte et kruttsterkt år ifjor - og har rigget for fremtidig vekst gjennom nytt lagerbygg i Vestby.

Jubelår for NTEX – økte driftsresultatet med 28,5 prosent

Daglig leder Andreas Hoel Nikolic og resten av NTEX-teamet har lagt bak seg et jubelår og fortsetter veksten i Norge.

Publisert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle som driver forretning har et ønske om å skape verdier for samfunnet og å gjøre noe de mener er viktig. Men tar man kun på seg de økonomiske brillene er det ett måleparamater som trumfer alle andre: Hvor høy avkastning kan jeg få på den kapitalen jeg stiller til disposisjon? Om den ikke er høyere enn i banken – over tid - hvorfor drive forretning da?

Gjennom oppkjøp og organisk vekst er NTEX nå et av Skandinavias største privateiede spedisjonsfirmaer med en årlig omsetning på over 2,7 milliarder kroner. Og Norge er et viktig ledd i vekststrategien. NTEX AS, som er datterselskapet av svenske NTEX AB, fortsetter å levere sterke resultater i Norge. Totalkapitalrentabiliteten i fjor, lå på hele 48,8 prosent. Som enkelt sagt betyr at selskapet satt igjen med nesten 50 øre for hver krone som ble stilt tilgengelig for virksomheten i fjor.

Driftsmargin på over 13 prosent

Selskapet fortsatte veksten og omsatte for 200 millioner kroner. En effektiv drift gjorde at driftsresultatet endte på 26 millioner kroner, som ga en driftsmargin på 13,2 prosent i 2021.

Tilsvarende tall for 2020 var en omsetning på 165 millioner kroner og et driftsresultat på 20,3 millioner kroner. Driftsmarginen endte da på 12,3 prosent.

Man skal aldri se seg blind på lønnsomheten til et selskap. Inntekter og utgifter følger hverandre sjelden synkront, og listen med lønnsomme bedrifter som har havnet i skvis fordi de ikke hadde kontroll på kontastrømmene er lang. Derfor er Nikolic & co. også tilfreds med å se at likviditetsbufferen er økt betydelig. Likviditetsgraden er økt fra 1,19 til 1,83 (selskapet har ikke varelager, likviditetsgrad 1 og 2 er dermed lik). Istedenfor å ta ut utbytte har årets resultat blitt brukt til å styrke selskapets egenkapital, og bidrar til at egenkapitalprosenten ble mer enn doblet - fra 20 prosent i 2020 til 47 prosent i 2021.

Powered by Labrador CMS