Nytt om navn:

1. mai tiltrer Hans-Olav Raen stillingen som administrerende direktør i Yara Clean Ammonia.

Blir ny toppsjef i Yara Clean Ammonia

1. mai tiltrer Hans-Olav Raen stillingen som administrerende direktør i Yara Clean Ammonia.

Publisert

Yara Clean Ammonia

  • Selskapet er et datterselskap av Yara International og skal spesialisere seg på produksjon av ammoniakk som energibærer for blant annet skipsfart og industri.
  • Selskapet har hovedkontor i Oslo. 
  • Yara Clean Ammonia driver det største globale ammoniakknettverket med 15 skip og har gjennom Yara tilgang til 18 ammoniakkterminaler og flere ammoniakkproduksjons- og forbrukssteder over hele verden.

Raen har til nå vært forretningsdirektør og ledet OCIs gjødselvirksomhet i Europa. Han har mer enn 25 års erfaring i gjødselindustrien, inkludert tolv år i Norsk Hydro og Yara International (mellom 1997 og 2009), hvor Raen hadde kommersielle og ledende roller i Europa og Afrika. 

Han har en mastergrad fra College of Europe samt en grad i digital ledelse fra ESSEC Business School i Paris. 

Selskapet, som x , har inntil nå blitt ledet av Magnus Krogh Ankarstrand, som i tillegg har rollen som EVP Corporate Development i morselskapet Yara International. Ankarstrand, som nå viker plassen og trer inn i rollen som styreleder, er svært tilfreds med å ha landet Raen som ny toppsjef.

- Vi er glade for å kunngjøre at Hans Olav vil lede Yara Clean Ammonia. Sammen med det sterke YCA-teamet er jeg sikker på at Hans Olav vil støtte og lede selskapet til neste nivå, i spissen for den raskt voksende ren ammoniakkvirksomheten, formidler Ankarstrand i nyhetsmeldingen 2. april.  

Raen vil dermed få et viktig ansvar under realiseringen av verdens første ammoniakkdrevne containerskip, Yara Eyde. Skipet, som vil gå i trafikk for NorthSea Container Line (NCL) mellom Norge og Tyskland, er et samarbeidsprosjekt mellom Yara Clean Ammonia, NorthSea Container Line og Yara International. 

Powered by Labrador CMS