PostNord samarbeider med nettgiganten Amazon som også er på full fart inn til Norge.PVPS
PostNord samarbeider med nettgiganten Amazon som også er på full fart inn til Norge.PVPS

PostNord for Amazon

PostNord blir Amazons leveringspartner, ifølge den svenske nettavisen Dagens Nyheter.

Publisert

Amazon-toppsjef og grunnlegger Jeff Bezos bekreftet tidligere denne uken at nettgiganten etablerer seg i Sverige, og som ifølge professor Peder Inge Furseth ved Handelshøyskolen BI vil få betydelige konsekvenser for norsk varehandel.

Med lansering i Sverige ventes Amazon også å være på full fart inn til Norge, og hvor PostNord allerede har en sterk markedsposisjon.

– Vi er en av leverandørene til Amazon allerede, og vil fortsette å være dette i fremtiden, sier Peter Hesslin, leder for e-handel og logistikk i Postnord Sverige til Dagens Nyheter.

Voldsom vekst

Amazon har i år opplevd voldsom vekst under Covid-19-pandemien. I årets 2. kvartal rapporterte selskapet en omsetningsøkning på 40 prosent.

I 2018 mottok det svenske forbrukerrådet 390 klager mot PostNord, og for ett år siden ble selskapet nedringt etter at store mengder med pakker førte til forsinkede leveranser.

Til tross for dette opplever PostNord solide resultater i Norge med en sterk resultatforbedring første halvår.

Lønnsomheten er forbedret, tross negativ påvirkning av Covid-19-restriksjonene.

Selskapet opplever sterk vekst innen netthandel og direkte leveranser til forbrukere. Dette har kompensert for reduserte inntekter fra butikkleveranser og økende sykefravær.

Adm. direktør Robin Olsen i PostNord Norge forteller at resultatforbedringen i den norske virksomheten skyldes sterk vekst innen netthandel og leveranser til forbrukere.