Gulvmerkingen tåler en truck, og er leselig også etter at utallige dekk har kjørt over.

Gikk for robust og fleksibel merking

Coca-Cola på Kløfta ville unngå merking hengende i taket, og samtidig sørge for tydelig merking av lokasjoner på lageret. 

Publisert

Coca-Cola Europacific Partners Norge (CCEPN) etablerte sommeren 2023 et nytt lager sentralt plassert på Kløfta, mellom hovedanlegget på Robsrud og flyplassen på Gardermoen. Lageret har om lag 1300 lagerlokasjoner og 8500 palleplasser, og de er godt rustet med et team på fem medarbeidere.

For å sikre god lagerdrift, er det nødvendig med god merking av lokasjoner. Særlig var magnetbånd for reolmerking interessant for CCEPN. I møte med leverandøren ACT Logimark ble det klart at teamleder Jan Egil Moen også ønsket tilbud på merking av lokasjoner på gulvet, og at han aller helst ville slippe å henge skilt i vaiere fra taket.

Moen var skeptisk til markering direkte på gulvet, siden det skal mye til at det overlever lenge med mye truck-kjøring. 

Løsningen ble den mest robuste innendørsmerkingen ACT kan tilby, en ramme i aluminium med gjennomsiktig etikettbeskytter og etikett i plastmateriale. Rammen skrus fast i gulvet, og løsningen tåler den belastningen det er å bli overkjørt av trucker på mange tonn flere ganger om dagen uten å løsne eller bli ødelagt.

Jan Egil Moen er fornøyd med magnetbåndene. De sitter svært godt, de er enkle å påføre og enkle å flytte/fjerne. En stor fordel med magnet kontra etiketter med lim, er at du slipper reoler fulle av papir- og limrester når du tar merkene av.

Til pallereolene ønsket Moen magnetbånd. Magnetbånd er kjent for sin holdbarhet og evne til å tåle tøffe lagermiljøer. De er motstandsdyktige mot vann, fuktighet og temperaturvariasjoner, og de mister ikke magnetismen over tid. CCEPN har selv definert fargesystemet på magnetene, fargene skal sikre at lagerpersonalet raskt finner riktig pall. Dette øker produktiviteten og reduserer risikoen for feil.

En annen fordel med disse merkene er at hvis CCEPN på et tidspunkt velger å flytte lageret, kan han ta med seg lokasjonsmerkene og merke på det nye lageret. CCEPN slipper å bestille ny merking, og reolene etterlates rene og pene uten mange timers vaskejobb.

– Grunnen til at vi valgte ACT Logimark var den korte responstiden og de innovative produktene. Vi er også veldig fornøyd med at de var fleksible, leverte raskt og hjalp oss underveis, sier Jan Egil Moen. 

Powered by Labrador CMS