Gina Tricot insourcer

Mens mange går over til å source ut lagertjenestene, går kleskjeden Gina Tricot mot strømmen.

Publisert Sist oppdatert

Fra nyttår 2014 skifter kleskjeden ut sin mangeårige 3PL-partner og går over til å håndtere lageraktivitetene i egen regi. Det kunne lager- og logistikksjef Pär Wiberg fortelle da MT besøkte den svenske suksessbedriften i den skandinaviske mote-metropolen Borås forleden.

Gina Tricot ble etablert i Borås i 1997. At det skjedde i Borås er ingen tilfeldighet, byen som ligger en knapp time øst for Gøteborg har i årtier vært Skandinavias motehovedstad, der Ellos, Haléns og Josefssons har vært blant lokomotivene. Det er også den eneste byen i Norden som tilbyr egne tekstilstudier, gjennom Textilhögskolan i Borås.

Gina Tricot har ca. 175 butikker fordelt på fem land. Sverige er størst, med Norge som en klar nummer to. I tillegg er det butikker i Danmark, Finland og Tyskland. Inkludert en nettbutikk med fokus på å betjene hele EU, distribuerer Gina Tricot mellom 25 og 30 millioner klesplagg årlig.

Du kan lese mer om selskapets Supply chain og logistikkoperasjoner i Moderne Transports juni-utgave som postlegges i dag.