Gina Tricot insourcer

Mens mange går over til å source ut lagertjenestene, går kleskjeden Gina Tricot mot strømmen.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra nyttår 2014 skifter kleskjeden ut sin mangeårige 3PL-partner og går over til å håndtere lageraktivitetene i egen regi. Det kunne lager- og logistikksjef Pär Wiberg fortelle da MT besøkte den svenske suksessbedriften i den skandinaviske mote-metropolen Borås forleden.

Gina Tricot ble etablert i Borås i 1997. At det skjedde i Borås er ingen tilfeldighet, byen som ligger en knapp time øst for Gøteborg har i årtier vært Skandinavias motehovedstad, der Ellos, Haléns og Josefssons har vært blant lokomotivene. Det er også den eneste byen i Norden som tilbyr egne tekstilstudier, gjennom Textilhögskolan i Borås.

Gina Tricot har ca. 175 butikker fordelt på fem land. Sverige er størst, med Norge som en klar nummer to. I tillegg er det butikker i Danmark, Finland og Tyskland. Inkludert en nettbutikk med fokus på å betjene hele EU, distribuerer Gina Tricot mellom 25 og 30 millioner klesplagg årlig.

Du kan lese mer om selskapets Supply chain og logistikkoperasjoner i Moderne Transports juni-utgave som postlegges i dag.

Powered by Labrador CMS