Tre pølser på hver nordmann

Pølser er vår nasjonalrett på nasjonaldagen, det merker ikke minst Gilde.

Publisert Sist oppdatert

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura, regner Gilde med å selge rundt 16 millioner pølser den dagen. Det vil si at hver eneste nordmann grovt sett stapper i oss tre pølser hver!

-  Vi regner med at det vil fordele seg på ca. 10 millioner grillpølser og 6 millioner wienerpølser. Om du velger grill eller wiener avhenger litt av hvor du bor i landet: Østlandet spiser mest wienerpølse med lompe, mens resten av landet spiser mer grillpølse og brød. Noen velger også å trekke grillpølsa i vann, så det blir en mellomting, humrer Skagen.

Hun legger til at tallene hun oppgir kun er prognoser basert på tidligere års salg, men at i år, nå som nasjonaldagen faller sammen med pinsehelgen, selges det trolig enda mer.

- Vi har produsert opp det remmer og tøy kan holde de to-tre siste ukene for å møte denne helgen, sier hun.

- Til syvende sist er det selvsagt været som sitter med fasiten: kjølig vær fører til mer pølsespising, mens varmt vær nok gjør at flere har lyst på is. Men tro det eller ei; vi ønsker likevel godt vær over hele landet, og ønsker alle en strålende flott 17. mai, sier hun lattermildt til mtlogistikk.no.

Powered by Labrador CMS