Tre pølser på hver nordmann

Pølser er vår nasjonalrett på nasjonaldagen, det merker ikke minst Gilde.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge informasjonssjef Ellen Flø Skagen i Nortura, regner Gilde med å selge rundt 16 millioner pølser den dagen. Det vil si at hver eneste nordmann grovt sett stapper i oss tre pølser hver!

-  Vi regner med at det vil fordele seg på ca. 10 millioner grillpølser og 6 millioner wienerpølser. Om du velger grill eller wiener avhenger litt av hvor du bor i landet: Østlandet spiser mest wienerpølse med lompe, mens resten av landet spiser mer grillpølse og brød. Noen velger også å trekke grillpølsa i vann, så det blir en mellomting, humrer Skagen.

Hun legger til at tallene hun oppgir kun er prognoser basert på tidligere års salg, men at i år, nå som nasjonaldagen faller sammen med pinsehelgen, selges det trolig enda mer.

- Vi har produsert opp det remmer og tøy kan holde de to-tre siste ukene for å møte denne helgen, sier hun.

- Til syvende sist er det selvsagt været som sitter med fasiten: kjølig vær fører til mer pølsespising, mens varmt vær nok gjør at flere har lyst på is. Men tro det eller ei; vi ønsker likevel godt vær over hele landet, og ønsker alle en strålende flott 17. mai, sier hun lattermildt til mtlogistikk.no.