Houthi-rebellene truer flere skip

Nå trenger ikke lenger skip eller rederi å ha en eiermessig tilknytning til Israel, nå anses alle skip som skal legge til kai i Israel som et legitimt mål for Houthi-rebellene. 

Publisert Sist oppdatert

Å ferdes i farvannet ved Rødehavet og Suezkanalen har blitt en risikofylt affære for både skip, last og personell. Ikke minst etter at den jemenittiske Houthi-bevegelsen kastet seg inn i konflikten mellom den israelske regjeringen og palestinerne. Rebellene, som kontrollerer deler av Yemen, anses allment som støttet av det iranske regimet. 

Etter at urolighetene brøt ut i Israel i oktober har rebellne både kapret og angrepet skip. Det bidrar både til at skip forlenger seilingsrutene sine for å unngå å seile via Suezkanalen og til at konflikten på Gazastripen potensielt kan bidra til en dramatisk internasjonal eskalering av konflikten.  

- Dersom Gaza ikke mottar de forsyninger av mat og medisiner som er nødvendig, vil alle skip i Rødehavet som er på vei til israelske havner, uavhengig av nasjonalitet, bli et mål for våre væpnede styrker, uttaler en talsperson for Houthi-rebellene.   

Powered by Labrador CMS