Det kunne oppstått livsfarlige situasjoner når disse nederlandsregistrerte vogntogene skulle kjøres med hhv. 3,61 m og 3,81 m bredde uten følgebil over fjellet fra Bergen til Østlandet på søndag.

STOPPET: Skulle kjøre fra Bergen til Svinesund 3,81 m bred uten følgebil

Fikk nær 200.000 kroner i gebyr.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Søndag 13. juni stoppet politiet i Bergen to nederlandske vogntog som skulle kjøre knuseverk fra Bergen til Nederland. De hadde ikke med seg følgebil, og kjørte også på et tidspunkt på søndag der spesialtransporter av denne størrelsen ikke får lov til å kjøre i Norge.

De nederlandske sjåførene ble geleidet til Bergen trafikkstasjon for videre kontroll av Statens vegvesen mandag.

På mandag viste det seg at det nederlandske transportselskapet hadde fått innvilget dispensasjon, men det sto tydelig spesifisert at de måtte ha følgebil. Og de hadde fått lov til å kjøre med bredde opp til og med 3,5 meter. Da de ble målt, var den ene 3,61 meter bred og den andre 3,81 meter bred.

Siden de hadde kjørt på et tidspunkt der dispensasjonen ikke gjaldt, ble de omfattet av de vanlige vektbestemmelsene. Det ble til sammen gitt et overlastgebyr på ca. 194.000 kroner til det nederlandske selskapet som eier trekkvognene, ifølge Statens vegvesen.

Nå står de på trafikkstasjonen i Bergen i påvente av å få innvilget en ny dispensasjon, på transporten som ble et solid tapsprosjekt.

Powered by Labrador CMS