BETALING: Fra og med 1. januar 2020 skal alle kommunale parkeringsplasser i Nordre Follo være avgiftsbelagt. Ved Rådhuset vil også elbilistene måtte betale for å parkere, når det blir teknisk mulig å få til, opplyser kommunen.

Slutt på gratis parkering

Fra og med 1. januar 2020 er det slutt på gratisparkering på kommunale plasser i Oppegård.

Publisert

Fra og med 1. januar 2020 forsvinner den kommunale gratisparkeringen i Oppegård. I Ski har de hatt betaling på kommunale plasser, og rådmannen foreslår nå at den høyeste satsen i de to kommunene blir videreført til den nye kommunen.

Elbil-avgift

SLUTT: I Kapellveien må man også belage seg på å betale for den første timen som hittil har vært gratis.

I Oppegård har de kommunale parkeringsplassene hatt én times gratis parkering. Nå blir det betaling fra første minutt med parkering, gebyret blir på 30 kroner timen.

– Det vil da være parkeringsplassene Kappelveien og Rådhuset syd det er snakk om i dagens Oppegård. Det foreslås også gebyr for elbilparkering, som i dag er gratis i Oppegård, sier Gry Larsen, virksomhetsleder i UTE.

Gratisparkeringen for elbiler vil antakeligvis forsvinne så fort det lar seg gjøre. I handlingsplanen beskrives det at det vil innføres i Oppegård når dette er teknisk mulig. I Ski har de allerede parkeringsavgift på elbil-plasser.

VIRKSOMHETSLEDER UTE: Gry Larsen er virksomhetsleder i UTE Oppegård.

Fortsatt gratis

Parkering på alle plasser som i dag er åpent og gratis, til visse tider av døgnet, for publikum, vil ikke berøres av endringene, ifølge Oppegård kommune.

– Det er ikke foreslått endringer for parkeringsplasser som i dag har gratis parkering til visse tider, altså skoleparkeringer og lignende, utover det som står i rådmannens forslag, sier Larsen.

I dag finnes det gratis parkering i Skiveien 51 etter klokken 17.00 på hverdager og hele dagen i helgene. Ved Kolbotn kirke er det gratisparkering med en tidsbegrensning på to timer, og ved alle skoler og barnehager er parkeringsplassene tilgjengelig etter klokken 17.00 på hverdager og i hele helgen. Før klokken 17.00 på hverdager er de forbeholdt ansatte og foreldre.

Powered by Labrador CMS