Mercedes-Benz selgerne Tommy Solbakken, Geir Bakken og Hans-Jørgen Engen kan vise frem nye Actros på Lørenskog torsdag. Før bilen skal tilbake til fabrikken.

Stor interesse for ny Actros

LØRENSKOG (MTlogistikk.no): Den nye Mercedes-Benz Actros var trekkplasteret til Bertel O. Steen på Oslo Motor Show 2018. Torsdag 1.november blir siste mulighet for kunder og andre interesserte å ta den nye bilen i nærmere øyesyn i Norge.

Merk at denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Daimler lanserte den nye generasjonen Actros og Arocs i begynnelsen av september, har det vært stor interesse og mange spørsmål også fra norske kunder.

Derfor har Bertel O. Steens forhandler på Lørenskog grepet muligheten og arrangerer en egen førstegangsvisning av den nye bilen torsdag 1. november. Før bilen skal returneres til fabrikken i Tyskland fredag morgen.

Først uten speil

Bilen kundene nå kan se nærmere på er en del av førproduksjonen som ble brukt under lanseringen og senere vist frem under IAA 2018 i Tyskland.

Nye Actros og Arocs er ennå ikke formelt typegodkjent. Det er grunnen til at de ikke kan prøvekjøres av kundene enda.

En skjerm på hver A-stolpe viser bildene fra «speil-kameraene» på nye Mercedes-Benz Actros. De tror selger Hans-Jørgen Engen kundene vil like.

At bilene kommer uten tradisjonelle speil, har vært det store samtaleemnet og blant de norske kundene. Uken etter Oslo Motor Show 2018 har bilen stått utstilt inne i lokalene hos forhandleren på Lørenskog, og kundene har vært overveiende positivt overrasket over utformingen av skjermene inne i bilen som erstatter speilene.

Innvendig

Utvendig er det bare speilene som skiller den nye modellen fra den gamle. Innvendig er forskjellen større. Hele dashbordet er nytt og her har også skjermene gjort sitt inntog.

Sjåføren kan nå velge layouten på instrumentpanelet, og på skjermen til høyre er alle funksjonsknapper samlet. Det er også mulig å sette opp de mest brukte funksjonen i en favorittmeny som følger sjåføren til andre tilsvarende biler via sjåførkortet.

Det er også åpnet for bruk av tredjeparts-apper på bilens skjermer. Flere av sikkerhets og førerassistentsystemene har også fått store forbedringer.

Mulig å reservere

Produksjonen av nye Actros og Arocs starter i april 2019. De første demobilene som er mulige å prøvekjøre for kundene, er forventet å komme til Norge like etter dette.

For kundene som vil være tidlig ute, er det mulig å reservere nye Mercedes-Benz Actros og Arocs nå. Disse bilene vil antagelig være leveringsklare i slutten av april.

Ut over sommeren vil det bli stadig flere kombinasjoner av akslinger og annet utstyr.

Powered by Labrador CMS