Bryting

GRATIS FREM TIL VINTERFERIEN: Bryteklubben har et spesialtilbud for jenter i 2. til 7. klasse som kan forsøke brytelek for jenter på tirsdager. Tilbudet er gratis frem til vinterferien.

Bli med på gratis brytelek

Jenter fra åtte til tolv år inviteres til å prøve bryting hos Kolbotn Brytegruppe, som er en av Norges ledende bryteklubber med lange tradisjoner. Tilbudet er gratis frem til vinterferien.

Publisert

Kolbotn Brytegruppe har hatt flere utøvere i Norges-toppen. Den lokale bryteklubben, som holder til i lokalene til brytehuset ved Sofiemyr stadion, har også lange tradisjoner på kvinnefronten, med blant annet Ine Barlie fra Sofiemyr som den fremste representanten med to VM-gull og 18 NM-medaljer.

Oppmann for jentegruppen, Thor-Johan Kleppestø, mener mange flere jenter burde ha drevet med bryting. 

Kolbotn Brytegruppes treningspartier for de yngste:

  • Trening for kun jenter fra 2. til 7. klasse: tirsdager kl. 17:30-19:00. Gratis frem til vinterferien.
  • Brytelek for gutter og jenter på 4-5 år: onsdager kl. 17:00–17:45.
  • Bryteturn for gutter og jenter på 6-7 år: onsdager kl. 17:45–18:30.

Påmelding for alle partiene skjer ved oppmøte på brytehuset (ligger innerst i Jonas Lies vei ved nummer 12). Parkering er ved KILs klubbhus i Kongeveien 44.

Treningsavgift er 1100 kroner i halvåret samt KILs medlemsavgift (500 kroner).

For mer info: Kontakt kolbotn@bryting.no

– Bryting er en flott idrett for både gutter og jenter. Det er få idretter som trener hele kroppen i den grad som bryting gjør: Styrke i alle muskelgrupper, balanse, smidighet, utholdenhet og hurtighet, forklarer han. 
 
Kleppestø påpeker også at i bryting er det mye fokus på akrobatikk, altså basis turnferdigheter, og styrke.

– I tillegg lærer jentene brytegrep, men det viktigste er at de har det gøy på treningene, sier han.

Les også: Fikk million til aktivitetssal for bryting

Spesialtilbud for jenter

AKROBATIKK OG STYRKE: I bryting er det mye fokus på akrobatikk, altså basis turnferdigheter, og styrke.

– Det er dessverre færre jenter enn gutter som driver med bryting. De fleste tenker nok at bryting er en kampsport og en idrett for gutter. Her tar de feil. Vi ønsker å lage et større miljø for jenter og håper flere jenter vil gi sporten en sjanse, sier Julie A. Dalsbotten (18), som er en av jentetrenerne.

– Vi ønsker å lage et større miljø for jenter og håper flere jenter vil gi sporten en sjanse.

Hun sier at akkurat nå har klubben et spesialtilbud for jenter i 2. til 7. klasse som kan forsøke brytelek for jenter på tirsdager. Tilbudet er gratis frem til vinterferien.

– Påmelding er ikke nødvendig. Det er bare å møte opp i brytehuset, sier Dalsbotten.

Hun påpeker at klubben også har et godt treningsalternativ for yngre gutter og jenter.

– Vi har flere ledige plasser på brytelek for fire- og femåringer og bryteturn for seks- og syvåringer. Her er det mye lek, stupe kråke og litt bryting.

HAR PLASS TIL FLERE I GRUPPEN: Petronella Lekhal (8) og Lotta Lekhal (6) storkoser seg med bryting.

– Like fin idrett for jenter som for gutter

Det var for to år siden at Petronella Lekhal (8) fra Oslo startet på bryteturn på Sofiemyr. Hun ble inspirert av storebroren som drev med bryting der. Nå er også Petronellas lillesøster, Lotta (6), med i brytegjengen.

– Bryting er en veldig fin idrett. Den er like fin for jenter som for gutter. Jeg synes det er gøy å utfordre kroppen og føle at jeg blir sterkere av det, men det er også gøy å få nye venner og bli kjent med andre jenter som driver med bryting, sier åtteåringen som går nå på Kolbotn Brytegruppes jenteparti med rundt ti andre jenter i alderen fra syv til fjorten år.

Hva koster det etterpå?

Thor-Johan Kleppestø sier at bryting er en av de rimeligste idrettene barn og unge kan drive med.

– Man trenger treningstøy og innesko. Etter hvert trenger man brytedrakt og brytesko. Treningsavgiften for nybegynnere er 1100 kroner per halvår. I tillegg kommer avgiften til Kolbotn idrettslag på 500 kroner i året, sier han.

Les også: – Jeg har gjort mitt beste

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS